Суспільство

Як вшанували пам’ять Небесної сотні у містах Житомирської області

21 February 2017, 10:38

У Житомирській області є п’ять міст обласного підпорядкування: Житомир, Коростень, Новоград-Волинський Бердичів та Малин. Як там вшановували пам’ять Героїв Небесної сотні – дивіться у нашому огляді.

Коростень: 19 лютого 2017 року в читальному залі центральної бібліотеки міста Коростень відбувся масовий захід присвячений Дню пам’яті Героїв Небесної Сотні.  У заході взяли участь учасники АТО, які відвідують групу само- та взаємодопомоги «Гуртом легше» при Центрі соціально-психологічної реабілітації населення та його інформування з питань подолання наслідків Чорнобильської катастрофи міста Коростень, що працює в сфері  управління  Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції.  Допомагали в організації цього заходу соціальні педагоги Вікторія Обиход та Ірина Подік. На заході було представлено книгу Володимира Панчішина  «Молитви до Небесних Сил за захист українського народу. Молодші волонтери Центру, учениці  9-11 класів міського ліцею №6 зачитали вірші присвячені загиблим Героям Небесної сотні.

(інформація та фото з офіційного сайту міста Коростень) 

Новоград-Волинський: 20 лютого 2017 року у Новограді-Волинському відбувся молебень за загиблими під час Революції гідності та покладання квітів до дошки Небесної сотні, що встановлена з метою вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні,  які захищали Батьківщину, боролись за свободу і незалежність України. Щоб віддати належну шану учасникам Революції гідності та вшанувати пам’ять полеглих, у заході взяли участь  міський голова Віктор Весельський, секретар міської ради Олена Пономаренко, перший заступник міського голови Сергій Колотов, заступники міського голови Оксана Гвозденко, Лариса Шутова та Віктор Шалухін, заступник міського голови-начальник фінансового управління міської ради Ірина Ящук, керуючий справами виконавчого комітету міської ради Дмитро Ружицький, працівники управлінь і відділів міської ради, служб та установ міста, представники громадських організацій. Молебень провели священнослужителі Української православної церкви Київського патріархату на чолі з новонареченим єпископом Житомирським і Овруцьким Паїсієм (Кухарчуком Володимиром Петровичем). Крім того, в ці дні у бібліотеках міста пройшли урок патріотизму, виставка-вшанування та книжково-ілюстративна виставка на тематику Революції гідності.

(інформація та фото з сайту Новоград-Волинської міської ради) 

Малин: У Малині сьогодні також відбулися заходи з вшанування загиблих на Майдані. В міському парку біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні зібралися близько сотні представників громадськості, аби віддати данину пошани всім тим, хто захищав та захищає незалежність та демократичні ідеали України.

(інформація та фото з сайту Малинської міської ради) 

Бердичів: Станом на ранок 21 лютого на офіційному сайті міста Бердичева є лише анонс про вшанування пам’яті. Кілька фото з самого заходу опубліковані на сайті Бердичів BIZ.

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 20 лютого кількасот житомирян прийшли на майдан Корольова, до оновленої стели Героям Небесної сотні, щоб вшанувати пам’ять загиблих під час Революції Гідності. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі