Влада

Гундич та Ширма знову зустрілися з інвесторами, щоб поговорити про проблеми ведення бізнесу в Житомирській області

22 February 2017, 14:34

 Обласна рада, депутати у межах своєї компетенції сприятимуть розвитку та розширенню виробництв з іноземними інвестиціями, що діють на Житомирщині.

На цьому наголосив голова обласної ради Володимир Ширма під час засідання Ради з питань залучення інвестицій при облдержадміністрації, яке відбулося 22 лютого під керівництвом її голови Ігоря Гундича – повідомляє прес-служба облради.

«Такі зустрічі є доволі ефективними, оскільки напряму від інвесторів можна почути про проблеми, з якими вони стикаються, та обговорити можливі шляхи їх вирішення. Депутатський корпус завжди буде йти на зустріч інвесторам, адже це податки, робочі місця, розвиток соціальної сфери. Ми готові допомагати, тому запрошуємо до співпраці», - наголосив Володимир Ширма.

У ході засідання Ради представників іноземних підприємств поінформовано про те, які проблеми, що порушувалися ними минулого разу, вдалося вирішити. Зокрема, підключення підприємств до електромереж, питання прискорення оформлення відповідної документації, вирішення проблемного питання з газопостачанням ДП «Модітал», облаштування перехрестя вулиці Покровської та дороги, що веде до підприємства ТОВ «Кромберг енд Шуберт Житомир», світлофором, автобусною зупинкою та пішохідним переходом та інші.

«Один із підприємців поскаржився на «Житомиргаз», від якого надійшли штрафні санкції з приводу недобору виробництвом обсягів природного газу, в яких у підприємства немає потреби. Інший підприємець поділився проблемою нестачі працівників робітних спеціальностей у зв’язку з розширенням виробництва. Також усіх керівників підприємств тривожить питання «віярних» відключень електроенергії у зв’язку з блокадою, яка відбувається наразі на сході державі. Їх запевнили, що нашу область ця проблема стосуватися не буде, тому виробництва можуть працювати у звичному для них режимах», - інформує обласна рада.

 

Фото з сайту облради

Прес-служба облдержадміністрації повідомила, що під час засідання аналізували виконання доручень голови ОДА Ігоря Гундича за результатами минулого засідання Ради інвесторів – виконано 80%.

«Маємо зустрічатися систематично, аби бути у хабі інвестиційних процесів, які відбуваються в області. В першу чергу, ми з вами партнери: ви – люди, які готові інвестувати, а ми – вас підтримувати», – звернувся голова ОДА до інвесторів.

Так, із минулого засідання Ради інвесторів більшість доручень за зверненнями представників бізнесу виконано. А це – більше 80% прохань, що стосувалися спрощення дозвільних процедур, комунікації між підприємствами і структурами геокадастру, обленерго, облгазу та ін.

«Зокрема, вирішено питання щодо підключення до електропостачання ТОВ «Ріф-1», внесення змін до технічних умов, що цікавило ТОВ «ГЕСС Консалтинг Україна», включення ТОВ «Орандж Вуд» до переліку учасників спеціалізованих торгів. На постійному контролі перебуває звернення ТОВ «Кромберг енд Шуберт Житомир» щодо встановлення світлофора, облаштування автобусної зупинки та пішохідного переходу», - інформує прес-служба ОДА.

На підтвердження наводять слова підприємців.

«Питання, яке стосувалося нашого підприємства, було вирішено за тиждень. Ми задоволені такою оперативністю і хочемо так співпрацювати й надалі», сказав заступник комерційного директора компанії GESS «Consulting Ukraine» Ігор Пшик.

Як повідомляв Житомир.info, під час засідання Ради з питань залучення інвестицій 18 листопада минулого року інвестори скаржилися губернатору і меру на обленерго та «Житомиргаз», а Ігор Гундич пообіцяв захищати інвесторів, які вчасно сплачують податки.

 

Фото з сайту ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі