Влада

Начальник служби у справах дітей Житомирської ОДА прокоментувала заяву про «270 діток, вивезених в Тринідад»

23 February 2017, 15:49

Місцева активістка Галина Чижова заявляє, що житомирський дітей «сотнями вивозять закордон», зокрема – 270 дітей були вивезені в Тринідад.

Таку заяву вона зробила на сесії Житомирської облради 23 лютого.

«У мене є офіційна відповідь заступника пані Савельєвої 270 діток вивезені в країну Тринідад... 270 дітей вивезли. Куди? Я прошу – дайте відповідь: в яку країну, хто їх там бачить, на якій підставі. В країні Тринідад у нас нема посольства, чому наших дітей вивозять?... Діти – це наше майбутнє, і коли сотнями дітей вивозять за кордон в такі країни, де взагалі немає цивілізації....», - говорила Чижова з трибуни облради.

Голова обласної ради Володимир Ширма пообіцяв на наступному тижні провести «круглий стіл» з цього приводу, на який запросять правоохоронні органи. Заяви активістки також прокоментувала начальник служби у правах дітей Житомирської облдержадміністрації Олена Савельєва.

Чижова виступає на сесії облради 23 лютого 2017 року

«У минулому році за кордон було усиновлено 11 дітей з нашої області, всього було усиновлено 80 дітей, 69 – громадянами України. Для мене дуже велика загадка, звідки взялися ці цифри і що мається на увазі під словами «вивезено». Як вивезено? Діти їздять на оздоровлення за кордон, але цим служба у справах дітей не займається. Що розуміється під словом «вивезення» - для мене дуже велика загадка, і звідки взялась цифра 270? Це дуже цікаво», - сказала Олена Савельєва.

Начальник обласної служби у справах дітей хоче, щоб озвучені питання обговорили під час «круглого столу».

«Я хочу, щоб був «круглий стіл» на високому рівні, бо вводиться в оману громадськість області, і дехто використовує трибуну для того, щоб продемонструвати свої якість ілюзорні припущення. Я дуже хочу, щоб це «круглий стіл» відбувся і щоб всі люди почули, що є насправді», - наголосила Савельєва.

Як повідомляв Житомир.info, заяви Галини Чижової неодноразово були причиною скандалів під час засідань виконкому Житомирської міської ради: в травні 2015 року вона викликала міліцію, бо її просили вийти під час розгляду «дитячих» питань; у березні 2016 року, під час нової каденції міськвиконкому жінка також обурювалась, що їй не дозволяють бути присутньою під час розгляду «дитячих» питань.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі