Місто

Як «захисниця дітей» мало не зірвала засідання Житомирського міськвиконкому

21 May 2015, 11:55

Зі скандалу розпочалось засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради 20 травня. Місцева активістка Галина Чижова відмовилась виходити з залу засідань під час розгляду, так званих, «дитячих» питань. Ба більше, після того вона викликала міліцію і почала звинувачувати членів міськвиконкому у тому, що вони, нібито, відбирають у дітей житло. Член виконкому Костянтин Суський переконує: кожен член виконкому несе персональну відповідальність за нерозголошення конфіденційної інформації про дітей, а тому незрозуміло чому пані Чижова так вперто не хотіла вийти з зали засідань.

«Вже не перший раз на засіданні виконкому міської ради присутня Галина Харитонівна Чижова, яка говорить про те, що вона хоче бути присутньою на розгляді «дитячих» питань, що заборонено законом України, тому що інформація про дітей є конфіденційною, а не публічною. Я не розумію, яка її мета, навіщо їй інформація про дітей, про місце їх проживання і, я вважаю, що цим питанням мають займатись органи правопорядку», - розповідає член виконкому Костянтин Суський.

Журналісти вирішили з’ясувати точку зору Галини Чижової, втім коли вони запитали в неї, чому вона не хотіла вийти з залу засідань під час розгляду «дитячих» питань, жінка висловила впевненість, що її точку зору обов’язково не покажуть.

«Да, да, піарте злочинний виконком, піарте злочинців. Виконком злочинний піарте. Там може 10 чоловік  порядних знайдеться. Решта - організоване злочинне угрупування. Ви ніколи все одно не покажете, коли я говорю, ви все одно виріжете. Або покажете з відкритим ротом, як Житомир.info вже показав. Ви не показуєте проблеми міста, проблеми малолітніх дітей», - переконувала журналістів Галина Чижова. 

Заступник директора юридичного департаменту Наталія Григорчук пояснює: усі персональні дані, які містяться у проектах рішень захищені законом і не можуть бути розголошені стороннім особам.

«Ці всі питання, які розглядаються виконавчим комітетом, вони містять інформацію конфіденційну, а саме - про дату та місце народження дітей, їх прізвище та ім’я, дані про їх батьків, а також відомості, про їх проживання. Інформація конфіденційна не може бути розголошена, без згоди на те суб’єктів зазначених в проектах рішень. Крім того є закон про захист персональних даних. Тому всі ці питання розглядаються виконавчим комітетом за відсутності представників ЗМІ, а також будь яких інших сторонніх осіб», - розповіла заступник директора юридичного департаменту Наталія Григорчук.

Заступник міського голови Олександр Бочковський зазначив, що це вже не перше звернення Чижової до міліції.

«Усі перевірки на всі звернення Чижової не підтвердились», - каже Бочковський.

Після того, як до міської ради приїхала міліція, жінка вгамувалась та спілкувалась з правоохоронцями і не заважала роботі виконкому.

Як повідомляв Житомир.info, 20 травня під час розгляду «дитячих» питань на засіданні міськвиконкому Галина Чижова викликала міліцію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі