Влада

Громадська активістка хотіла бути присутньою на розгляді «дитячих» питань, а мер Житомира відправив її в церкву

31 March 2016, 10:08

Житомирянку Галину Чижову обурило, що її не впустили на засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради під час розгляду так званих «дитячих» питань. Жінка переконана, користуючись відсутністю журналістів та представників громадськості члени виконкому можуть привласнити житло дітей-сиріт.

«Всі дитячі питання ви закрили. Звідки нам відомо? Ми дізнаємось десь там зі сторони. А щодо хлопчика, про якого писали, що над ним опікун знущався, завезли в село і в холодній хаті сидів, ви яку відповідь дали? Відписку чергову. Ви лукавите, ви просто лукавите. Я не буду казати іншого слова, хоча його можна сказати, але ви говорите неправду», - каже Галина Чижова.

Після короткої дискусії на підвищених тонах працівники юридичного департаменту роз’яснили Чижовій, що присутність будь-кого, окрім членів виконкому під час розгляду так званих «дитячих» питань, заборонена законом. Це робиться для того, щоб захистити персональні дані неповнолітніх. Втім, це не переконало жінку, і обурюватись почали вже члени виконавчого комітету

«Я ось тільки приїхав з війни, з селища Піски, куди спеціально їздив до дівчинки-сироти. Їхав спеціально, щоб вивезти її звідти. За що ви мене називаєте злодієм, який краде житло у дітей? Ви написали, що тут працюють злодії, які крадуть житло у дітей. За що ви мене так називаєте? Яке житло я вкрав, скажіть мені дивлячись в очі? Ви звинувачуєте всіх і все, ось тільки ви нічого не робите», - обурився член виконавчого комітету Олександр Таргонський.

Врешті будь-які дискусії стосовно присутності активістів або журналістів під час розгляду «дитячих» питань припинив міський голова.

«Я думаю, вам треба до церкви. Тому що, судячи з розмови, ви одні тут святі. Ви напевно не були в минулому році на засіданнях виконкому, коли члени виконкому лобіювали продаж квартир користуючись інформацією, яка оголошувалася», - сказав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі