Місто

У Житомирській мерії представили Концепцію розвитку парків: хочуть облаштувати батутний сектор, скалодром і лаунжзони

24 February 2017, 13:01

Під час засідання робочої групи у Житомирській міській раді представили Концепцію розвитку парків, що передбачає зонування території з різними видами дозвілля.

Про це у своєї блозі на Житомир.info повідомив заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов.

«Одразу зазначу, що на реалізацію візії піде щонайменше 5 років, бо роботи багато, а ідеї масштабні. Основна ідея полягає у багатогранності того дозвілля, яке можуть обирати житомиряни у парку. Цю функцію виконуватиме зонування території з центрами – сімейного, спортивного, культурно-мистецького – відпочинку. При цьому зберегти аутентичність спадку від барона Шодуара, кількість і унікальність зелених насаджень. Простіше кажучи, все, що треба зберегти, буде збережено. Разом з тим, для сімей із дітьми передбачається оновлення атракціонів зі світловим та музичним супровідом, Kids club–зона, лего-зона, батутний водний парк, велика батутна зона, територія вуличної їжі та лаунжзони. Мистецька зона передбачає простір для бажаючих експерементувати і творити. Спортивна територія передбачатиме можливість для занять спортом (спортмайданчики), велопарк, вейкпарк, скалодром, роледром та інші активності. Планується, що спортивна зона функціонуватиме протягом усього року», – пише заступник мера.

До концепції увійшла також ідея пішохідного і велосипедного сполучення між Шодуарівським парком, Монументом Слави та Гідропарком.

«Повторюся, на мою думку, парк має бути центром розвитку, від якого розходяться туристичні та спортивні маршрути, а сам парк – центром дозвілля для кожного житомирянина. До вашої уваги карти зонування парків. Наголошую, що це концепція розвитку парків. Після її обговорення вона стане основою розвитку парків», – додав Хренов.

Як повідомляв Житомир.info, влада Житомира збирається зробити пішохідний маршрут, який з’єднуватиме парк Гагаріна та монумент Слави. Так, з одного боку річки Тетерів там хочуть зробити широку набережну з пішохідним і велосипедним маршрутами, а з іншого – облаштувати систему тоненьких велодоріжок.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі