Місто

У Житомирі парк Гагаріна планують з’єднати з монументом Слави пішохідним маршрутом

3 October 2016, 12:04

У Житомирі планують зробити пішохідний маршрут, який з’єднуватиме парк Гагаріна та монумент Слави.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник мера Житомира Матвій Хренов.

«Робоча група по створенню пішохідного маршруту, який з’єднуватиме парк Гагаріна з монументом Слави по обох берегах річки Тетерів закінчила написання технічного завдання. З однієї сторони це буде широка набережна з пішохідним і веломаршрутом з боку міста, а з іншого боку річки це буде система тоненьких велодоріжок. Сьогодні робоча група вже склала технічне завдання і затвердила його. Через систему ProZorro ТЗ буде передано проектантам для розробки цієї концепції.

До чого ми прийшли на даний момент – територія набережної під пішохідним мостом буде переоблаштовуватися: на ній попередньо плануємо розмістити роледром, скейтпарк, місця для прокату роликів, скейтів, велосипедів. По ходу маршруту будуть облаштовані місця для дозвілля – зони активного і пасивного відпочинку. Передбачаємо мережу обслуговування на набережній, куди буде входити громадські заклади харчування, туалети, торгівельні точки, точки продажу сувенірної продукції. Набережна в той же час має бути доступною для всіх груп населення, це непросто, але цілком реально. Зони активного і тихого відпочинку будуть розміщені по ходу маршруту. Важливим є екологічний момент. Його обговорення буде винесено окремо в окрему екологічну програму», ­- написав Матвій Хренов.

Як повідомляв Житомир.info, мер Житомира Сергій Сухомлин прокоментував результати капітального ремонту підвісного моста в парку гагаріна.

На фото, зі сторінки у Facebook Матвій Хренова, приблизна зона майбутнього пішохідного і веломаршруту

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі