Влада

Гундич розпорядився перевірити всі греблі й ставки Житомирської області

25 February 2017, 15:11

У Житомирській області стартує масштабна інвентаризація водних об’єктів.

Розпорядження «Про інвентаризацію водних об’єктів та їх гідротехнічних споруд….» підписав 24 лютого голова облдержадміністрації Ігор Гундич, - інформує прес-служба.

«Роками бюджет Житомирщини недоотримував мільйони гривень через безлад у оренді ставків. Інвентаризація цих об’єктів дозволить збільшити надходження до бюджету області у 7-10 разів у порівнянні з нинішніми платежами. Водні об’єкти надаватимуться в оренду публічно і прозоро», – сказав голова ОДА.

Згідно з документом, до 4 квітня 2017 року в області буде проведена інвентаризація ставків, гребель та водоскидних споруд із фотофіксацією та відповідними актами. Очікується, що до 25 квітня 2017 року управління екології та природних ресурсів ОДА матиме базу водних об’єктів у комплексі із земельними ділянками водного фонду та фотографіями ставків. 

«Ці заходи необхідні для того, аби визначити перелік водних споруд, які перебувають в оренді і які використовуються недобросовісно, самовільно і без погоджень, внаслідок чого бюджет області недоотримує серйозні кошти. Інвентаризацію проводитимуть спеціальні комісії, які працюватимуть у кожному районі», - пише прес-служба.

Головам РДА доручено «визначити перелік гідротехнічних споруд, які не мають власника, та вжити заходів стосовно оформлення на них правовстановлюючих документів відповідно до вимог чинного законодавства».

Нагадаємо, у 2016 році суд скасував незаконні дозволи на промисловий вилов риби у водосховищі «Житомирське», а житомирянину відповіли на петицію стосовно заборони промислового вилову риби на річках Тетерів, Гуйва й Гнилоп’ять.

Як повідомляв Житомир.info, 23 лютого голова Житомирської ОДА підписав меморандум про реалізацію інвестиційного проекту на 120 мільйонів євро.  

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі