Події

Суд скасував незаконні дозволи на промисловий вилов риби у водосховищі «Житомирське»

7 October 2016, 13:18

За позовом Житомирської місцевої прокуратури суд визнав незаконними та скасував надані Управлінням охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в області приватному підприємству погодження для промислового вилову риби на водосховищі «Житомирське».

Про це повідомляють на сайті прокуратури Житомирської області.

«Посадові особи цього Управління, не маючи на те повноважень, неправомірно затвердили київському приватному підприємству режим використання водосховища «Житомирське», що знаходиться у басейні річки Тетерів та має цільове призначення – технічне і питне водопостачання житомирян і підприємств. Порушуючи чинне законодавство, дозвільні документи виготовлено без відповідного погодження Житомирської міськради на проведення такого вилову риби», – йдеться у повідомленні.

У подальшому підприємство, на підставі незаконних дозволів, розпочало промисловий вилов риби із використанням заборонених знарядь. Такі дії спричинили протест жителів Житомирського району та міста Житомира, громадських організацій, які звернулися до органів прокуратури зі скаргами на протиправну діяльність приватного підприємства.

За результатами вивчення звернень громадян, прокуратура встановила низку порушень вимог чинного законодавства, для усунення яких вжито заходів представницького характеру та поновлено права громадян.

«Разом з цим, Житомирською місцевою прокуратурою готуються матеріали для подачі позову щодо скасування аналогічного дозволу на промисловий вилов риби на водосховищі «Відсічне», яке забезпечує питною водою як місто Житомир, так і Житомирський район», – уточнюють у прокуратурі.

При цьому у прокуратурі нагадують, що за встановленими фактами кримінального правопорушення, які вбачаються у діях посадових осіб Управлінням охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в області, розслідується кримінальне провадження за ч. 1 ст. 364 КК України.

Як повідомляв Житомир.info, 13 вересня рибалки та громадські активісти пікетували управління рибоохорони в Житомирській області та перекривали дорогу. Заступник керівника Житомирської місцевої прокуратури Віктор Толочко запевнив протестувальників, що протягом трьох – чотирьох днів буде заявлений позов у адмінсуд для того, щоб скасувати режим, який перешкоджає людям рибалити. Згодом, 16 вересня, Житомирська місцева прокуратура заявила позов до Житомирського окружного адміністративного суду про визнання незаконними та скасування наданих приватному підприємству погоджень режиму експлуатації водосховища «Житомирське», а також реєстрації Декларації відповідності матеріально-технічної бази цього підприємства вимогам законодавства при використанні водосховища.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі