Місто

Комунальники почали прибирати Житомир від багнюки і залишків льоду

2 March 2017, 11:19

Від багнюки та залишків льоду комунальники у першу чергу прибиратимуть центральні вулиці Житомира та прилеглі до них тротуари.

Про це повідомив заступник Житомирського міського голови з питань ЖКГ Олександр Фещенко під час брифінгу.

«Поки що, перший тиждень, ми робимо основний акцент на прибирання центральних вулиць і тротуарів уздовж них. На це я дав тиждень строку. Буде розроблено чіткий графік. КП «ЖУАШ» (Управління автомобільних шляхів, – ред.) прибирає проїжджу частину. Але зрозуміло, що сніг лежав і на тротуарах, він зараз зійшов – і ми бачимо забруднення тротуарів. Там ідуть ТУМи, де можна пройтися, а далі люди будуть вручну замітати. Ще не на всіх вулицях розмерзся лід – його здовбувати немає сенсу, бо можна пошкодити плитку. Та ж вулиця Київська: та частина, де сонце прогріває, вже зійшов лід. Тому на це якраз і дався тиждень», – прокоментував посадовець.

Після цього комунальники перейдуть до розчистки мікрорайонів і вулиць, які прилеглі до центральних. Але, наголосив заступник мера, це не знімає з ВЖРЕПів відповідальності за прибирання прибудинкових територій.

«У понеділок (6 березня, – ред.) на 15:00 у нас розширена нарада з керівниками комунальних підприємств і ми будемо підбивати проміжні підсумки прибирання. Тобто працюємо наступним чином: комунальні підприємства виконують свою роботу, а інспекція з благоустрою по кожному з ВЖРЕПів, по кожному із закладів освіти, охорони здоров’я і так далі, тому що за ними теж закріплена територія, дивиться недоліки, в понеділок на нараді ми покажемо ці недоліки. Це не завдання – когось покарати, а завдання – виявити недоліки й одразу їх усунути», – додав Фещенко.

Крім того, в Житомирі планують провести традиційний місячник із благоустрою та спільного прибирання, який торік відбувався з 29 березня по 29 квітня.

Як повідомляв Житомир.info, на початку лютого після чергового снігопаду Житомир цілодобово прибирали від наслідків негоди щонайменше 20 одиниць спецтехніки.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі