Місто

Прибудинкові майданчики в Житомирі обіцяють розчистити до кінця тижня

8 February 2017, 14:42

Житомир від снігу прибирають цілодобово, - на цьому під час брифінгу розповів радник Житомирського міського голови Юрій Антіпов.

«Вчора о 21-30 виїхало близько 20 одиниць техніки. Об’їзд був уночі о дванадцятій та о шостій ранку, фактично із поставленим завданням хлопці впорались. Снігопад не зупинявся усю ніч, зараз будуть проходити денні роботи з посипки, де потрібно, будемо розчищати вулиці та провулки. Але в основному готуємось на нічні роботи», -  каже радник Житомирського міського голови Юрій Антіпов.

Головне завдання комунальників на сьогодні, каже радник мера, - прибрати від снігу пішохідні переходи та зупинки громадського транспорту.

«По тротуарам - 17 одиниць техніки комунальних підприємств та приватних структур працюють. Із п’ятої години ранку виїхали на маршрути, сьогодні цілий день працюватимуть і, знову ж таки, будуть виходити у нічний час», - розповідає Юрій Антіпов.

Що ж до розчистки прибудинкової території у дворах багатоповерхівок, то у міськраді зізнаються: там таки утримується критична ситуація. Юрій Антіпов пояснює: двірники не в змозі однією лишень лопатою впоратись із великою кількістю снігу. Каже: аби їм допомогти, по можливості, направляють у двори та провулки малу механізацію.  

«На другому плані у нас прибирання внутрішньоквартальне: розчистити біля будинків тротуари, щоб люди могли пересуватись. Нині ми маємо невеликий автомобільний колапс у дворах, велика кількість авто наставлена у дворах. Не встигає пройти мала механізація у зв’язку із засніженістю. Двірники практично не справляються, хоча люди і вийшли на роботу із шостої ранку, але за ніч намело стільки снігу, що навіть та механізація, яка є у багатьох районах, не справляється. Проте, наразі вони звертатимуть найбільшу вагу на центральні тротуари, а потім будуть знову повертатися у двори, щоб було комфортно пересуватися мешканцям по прибудинковій території. До кінця тижня усі житлово-комунальні підприємства максимально розчистять прибудинкові території, щоб до вихідних усе було більш-менш прибрано», - зазначив радник Житомирського міського голови.

Відслідкувати в онлайн режимі як, коли і де по місту працює снігоочисна техніка, можна за посиланням comm.dozor.tech.

Нагадаємо, через нерозчищені дороги у Житомирі деякі служби таксі підняли ціни.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі