Економіка

Реконструкція ботанічного саду, благоустрій цвинтаря, спортмайданчик – у Бердичеві визначили проекти-переможці бюджету участі

17 March 2017, 10:19

У Бердичеві визначили шість проектів-переможців, які будуть реалізовані за кошти бюджету участі до кінця 2017 року.

Про це Житомир.info у коментарі розповіла секретар Бердичівської міської ради, секретар робочої групи бюджету участі в місті Бердичеві Юлія Лефтер.

«За проектні пропозиції бюджету участі у Бердичеві проголосували 1892 особи. При цьому у скриньках загалом було 1914 бюлетенів. Із них 22 бланки визнали недійними, оскільки вони суперечили Положенню про бюджет участі: не було належним чином оформлені (не був вказаний номер, час видачі бюлетеня, не було підпису відповідальної особи – волонтера-реєстратора). Узагалі участь у голосування взяли 50 проектів, які були розподілені за шістьма районами міста. У кожному районі у нас тепер є переможець. Так, у районі «М’ясокомбінат» переміг проект №31 «Відродження парку», набравши 1036 голосів. Це – благоустрій парку району шкіроб’єднання. У районі №2 «Корніловка» переміг проект №3 «Красивому місту – достойний вигляд», набравши 990 голосів, він стосується благоустрою озера біля цукрово-рафінадного заводу. У третьому районі «Загребелля» переміг проект №38 «Екоплатформа» – це благоустрій і реконструкція ботанічного саду. За нього проголосувало 819 бердичівлян. У районі №4, на Червоній горі, переміг проект №29 «Захистити дітей від автомобіля», набравши 680 голосів, – це проект про безпеці пішоходів, тобто його автори пропонували облаштувати перехід на 12-ту школу. Центр міста у нас був поділений на два райони – там було подано найбільше проектів (до голосування допусти 33 проектних пропозиції, – ред.). Перемогли 28-й, що стосувався облаштування спортивного майданчика на території НВК №10. Також у «Центрі» переміг ще один проект, під номером 12, – він називається «Могила прадіда рятуй від забуття» і пов'язаний із благоустроєм польського цвинтаря. Ці проекти набрали 413 і 916 голосів відповідно», – прокоментувала Лефтер.

Вартість бюджету участі у Бердичеві становить 600 тис. грн, із яких на реалізацію кожного проекту-переможця спрямують по 100 тисяч.

«Ці шість проектів коштують більше, тому для їх втілення ми будемо залучати спів фінансування. Але попередньо з усіма авторами ми обговорювали, що всі роботи в рамках бюджету участі мають бути виконані ними на 100 тис. грн», – уточнила секретар міськради.

Як повідомляв Житомир.info, прийом проектних пропозицій до бюджету участі у Бердичеві стартував 23 листопада 2016 року та тривав до 1 лютого 2017 року. За цей час жителі райцентру подали до міськради 66 проектних пропозицій.

Фото зі сторінки Юрія Мельника у Facebook

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі