Місто

Виконком переніс розгляд питання про 5 грн за проїзд у маршрутках Житомира, перевізники готуються до страйку

17 March 2017, 13:52

Питання про встановлення вартості проїзду в міському пасажирському транспорті загального користування розглядали на позачерговому засіданні виконкому 17 березня.

У проекті рішення пропонувалося встановити вартість проїзду у маршрутках 5 гривень, а в тролейбусах та трамваях залишити без змін – 2 грн. Після півгодинного обговорення питання зняли з розгляду через зауваження Антимонопольного комітету.

«Якщо є зауваження Антимонопольного комітету, я за те, щоб до них прислухатися, щоб не було популізму. Тому що сьогодні ми ухвалимо рішення, а завтра дехто з популістів бере його, йде в суд і відміняє наше рішення, треба, щоб усі рішення були зваженими, грамотними, законними. Перевізники усунуть всі зауваження Антимонопольного комітету і ми розглянемо це питання», - сказав міський голова Сергій Сухомлин.

У листі АМКУ, на який посилався Сухомлин, звертається увага на відсутність підтверджуючих документів щодо результатів обстеження пасажиропотоку чи фактичних показників роботи.

Заступник мера Дмитро Ткачук нагадав про громадські обговорення та озвучив чотири умови до перевізників: встановити у транспортних засобах обладнання автоматизованої системи оплати за проїзд; передбачити в умовах договорів з перевізниками штрафні санкції; до кінця 2017 року забезпечити низькополі автобуси для перевезення людей з обмеженими можливостями; оновити рухомий склад транспортних засобів, що є старшим за 10 років.

Після того, як члени виконкому проголосували, перевізники, які знаходилися у залі, мовчки почали виходити. На запитання журналістів, як оцінюють рішення виконкому, і що планують робити далі більшість відмовлялися відповідати.

Перевізник Валентин Савицький сказав, що у понеділок, 20 березня, вони планують страйкувати.

Як повідомляв Житомир.info, 14 березня відбулися громадські слухання, де житомирським перевізникам поставили чотири умови, за яких влада підтримає подорожчання проїзду до 5 грн: встановлення валідаторів; штрафи за невиконання договорів; обладнання маршруток пандусами; оновлення автобусів, яким понад 10 років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі