Події

Майже третина звернень до патрульної поліції Житомира стосується насильства в сім’ї, - Гуменюк

23 March 2017, 09:27

У Житомирі зросла кількість звернень, які пов’язані із насильством в сім’ї.

Про це на брифінгу 22 березня розповів начальник управління патрульної поліції у м. Житомирі Департаменту патрульної поліції Олександр Гуменюк.

«Сьогодні набирає обертів така проблема, яка завжди була актуальною: це насильство в сім’ї. З нею пов’язана левова частка всіх викликів на «102». Це приблизно 30% відсотків  в залежності від дня тижня. Як правило, випадки насильства фіксуються у вечірній час, у вихідні та святкові дні, коли люди розслабляються, вживають спиртні напої і вчиняють насильство. Є багато супутніх факторів, які сприяють цьому. Одним з них є низький рівень життя населення», - розповів керівник патрульної поліції.

Зі слів Гуменюка, в управлінні є відповідні посадові особи, інспектори, які працюють в даному напрямку, проводять профілактику серед схильних до насильства сімей, щоб попередити ріст нових випадків.

«Бувають виклики, що неодноразово чоловік притягується до відповідальності. На нього накладається адміністративне стягнення, але все одно він продовжує чинити дане правопорушення. Коли проводиться більш активна психологічно-профілактична робота з даними людьми, помічається деяке зниження кількості випадків агресії та рукоприкладства. З початку лютого 2017 року в Житомирі фіксується деяке зниження випадків насильства в сім”ї. Особливо вразливими в таких ситуаціях, як завжди, є діти, які бачать це все і страждають», - резюмував начальник управління.

Нагадаємо, 22 березня управління патрульної поліції відзначає свій перший рік роботи, з приводу чого у приміщенні управління на вул. Покровській відбувся брифінг для журналістів.  Олександр Гуменюк розповів про напади на копів, кількість виявлених правопорушень, середній час прибуття на виклик, приписи на посадових осіб щодо неналежного утримання доріг та про донабір поліцейських. Про те, як працюється жінкам у поліції, розповіла інспектор 4 роти Олександра Сімакова.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно в Житомирській області сімейний дебошир поскаржився на поліцейських, які «заспокоювали» його гумовими кийками.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі