Місто

Новоспечені поліцейські розповіли, як патрулюватимуть Житомир

22 March 2016, 13:42

Патрульна поліція запрацювала у Житомирі 22 березня. Копи склали присягу і вже ввечері вирушать на перше чергування. Щоб охороняти громадський порядок, щоденно на вулиці міста будуть виїжджати 18 екіпажів. До служби приступили 229 працівників патрульної служби поліції.

Христина Струтинська – одна із 32 жінок-поліцейських, які нестимуть службу у Житомирі.

«У мене була дуже цікава професія - поліграфолог. Спеціаліст по роботі з детектором брехні. Однак, коли я почула про набір в нову поліцію, розуміючи, що хто ж як не ми, потрібно якось міняти країну і це дійсно та реформа, яка працює. Тому я вирішила покинути роботу і приймати участь у відборах, що було доволі важко. Бачу, що більшість поліцейських вмотивовані і дійсно налагоджені на якісь зміни в системі. Поблажок не було, ми проходили дуже сильну фізичну підготовку і намагалися для себе робити так, як хлопці роблять, на тому ж самому рівні. Бо ми ж будемо напарниками у будь-якому випадку з кимось із хлопців, вони повинні не боятися, повинні знати, що ми сильні і мужні», - розповідає жінка.

Серед копів є 37 патрульних з досвідом бойових дій. Десантник 95-ї бригади Ярослав демобілізувався влітку 2015 року і вирішив спробувати пройти відбір.

«Пройшов відбір і ось сьогодні приймаю присягу. Управляв БТРом, автомобілем, думаю, з «Пріусом» справлюся», - посміхається новоспечений поліцейський.

До числа поліцейських потрапили найбільш вмотивовані і витривалі учасники відбору. Копи зізнаються: їм довелося пройти нелегкий відбір.

«Пройти було важко, було багато етапів відбору, було 36 чоловік на одне місце і досить високий конкурс. Але на щастя ми з цим впоралися, засвоїли той потрібний матеріал для виконання своїх обов'язків для захисту житомирян, для захисту українців. Я думаю, у нас все вийде і у нас все буде добре», - каже працівник патрульної служби м. Житомира Сергій Пількевич.

 Вже о восьмій вечора 22 березня поліцейські заступлять на своє перше чергування, патрулюватимуть місто і в день, і вночі.

«Патрулів буде 18. Це 18 автомобілів. Все місто поділене на 18 квадратів, за кожним патрулем буде закріплений певний квадрат. Екіпаж, який буде його обслуговувати, буде відповідати за цей квадрат. Також на лінію буде постійно виїжджати командир батальйону, командир роти, заступник. Три старші людини постійно будуть з особовим складом. І так воно буде постійно. Постійно буде патрулювання 24 години на добу», - каже керівник Управління патрульної служби у м. Житомирі Ігор Гусак.

Подивитися на присягу копів прийшло кількасот житомирян. Усі вони з оптимізмом ставляться до реформи поліції і вже незабаром чекають на зміни.

«Очікую, що буде краще. Надіємося на те, що зміниться щось трошки в нашій Україні і в нашому місті», - каже житомирянка Тетяна Павловська.

Фоторепортаж дивіться тут.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі