Влада

Житомирські копи у філармонії відсвяткували річницю створення патрульної поліції

24 March 2017, 18:09

366 днів безперервного патрулювання, тисячі завдань, викликів та десятки врятованих життів - саме так пройшов рік патрульної поліції у Житомирі. Відсвяткувати річницю роботи поліцейські зібралися в обласній філармонії. З-поміж дорослих копів бачимо шестирічного Дмитра, який, на перший погляд, анічим не відрізняється від старших.

«Це пістолет, фуражка, значок», - каже Дмитро Донцов. Хлопець розповідає: рівняється на батька поліцейського.

«Поліцейський має бути поважним і сильним. Я теж хочу бути поліцейським», - запевняє Дмитро.

Мама хлопчика зізнається: пишається як сином, так і його батьком. Проте ділиться: нелегко бути дружиною поліцейського.

«Служба нелегка, тому ми кожного разу хвилюємося. Дуже хотілося б звернутись до всіх людей, щоб у них було більше поваги до поліцейських. Тому що вони залишають сім’ю вдома і уходять, не знаючи, що на них чекає», - ділиться Руслана Донцова.

Голова ж сім’ї, пан Юрій, каже: бути насторожі громадського порядку дійсно непросто, тому й завдячує родині за підтримку та розуміння.

«У мене робочий день 24 години, вчора заступив, сьогодні зранку змінився. Приїхав і переодягнув свого маленького майбутнього поліцейського. Він у мене вже охороняє увесь садочок, він у мене молодець. Поліцейський завжди допоможе, несе добро і завжди має бути прикладом для своїх дітей», - зазначає працівник патрульної поліції Житомира Юрій Донцов.  

Поява патрульної поліції в Житомирі змінила життя і пана Сергія. Чоловік розповідає: складно було звикати до ритму роботи поліцейських, адже до служби лишень співав у хоровій капелі «Орея». Проте каже: не шкодує, ба більше - пишається своїм вибором.

«Змінилося місто, змінилося ставлення людей до правоохоронних органів. Ми звикали як головою, думками, так і фізично звикали до режиму роботи. Було незвично, важко, але цікаво. Я поліцейський і радий від того», - зізнається працівник патрульної поліції Житомира Сергій Жуковецький.

Зі сцени патрульних з річницею вітали творчі, танцювальні та співочі колективи. Не обійшлося і без настанов від старших колег.

«Житомирська патрульна поліція повинна працювати так, щоб вона стала опорою задля безпеки нашого міста», - каже керівник управління патрульної поліції Житомира Олександр Гуменюк.

«Є в нас  і проблеми, і свої досягнення, але всі проблеми ми поборемо. Вже більше десяти патрульних виявили бажання і далі проходити службу у ГУНП, оперативних та слідчих підрозділах. Ми завжди раді вас бачити», - сказав заступник начальника ГУНП в Житомирській області Артем Лисогор.

«Не втратьте довіру людей, адже патрульна поліція, усі поліцейські працюють для народу. Слава Україні!», - закликав патрульних заступник начальника Департаменту патрульної поліції Вадим Зеленський.

Як повідомляв Житомир.info, 22 березня управління патрульної поліції відзначила свій перший рік роботи, з приводу чого у приміщенні управління на вул. Покровській відбувся брифінг для журналістів. Олександр Гуменюк розповів про напади на копів, кількість виявлених правопорушень, середній час прибуття на виклик, приписи на посадових осіб щодо неналежного утримання доріг та про донабір поліцейських. Про те, як працюється жінкам у поліції, розповіла інспектор 4 роти Олександра Сімакова.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі