Події

В одному з районів Житомирської області висипали 9 фур з львівським сміттям, люди обурені (доповнено)

14 April 2017, 10:04

13 квітня у селах Пулинського району Житомирської області висипали 9 фур з львівським сміттям.

Про це у коментарі Житомир.info розповів депутат Житомирської облради Тарас Собко.

«У Пулинському районі на протязі останнього часу було виявлене стихійне сміття звалене з прямими доказами, що воно зі Львівщини, там папери були. Це в селах Івановичі та Великий Луг. За вчорашній день (13 квітня) виявили 9 машин зі сміттям. В Улашанівці виявили там же сміття, де нещодавно воно було прибране. Одну машину, повністю завантажену сміттям, затримали люди сьогодні, 14 квітня. Зараз машину з водієм доставили до поліції, з’ясовуються всі обставини. Водій розповідає, що сміття везуть в Київську область, але з документів не зрозуміло, куди саме. Зараз зібралася громадськість, люди обурені», - розповів Тарас Собко.

Подробиці дивіться у сюжеті

Інформацію про затримання в Пулинському районі сміттєвого вантажу 14 квітня надало головне управління Нацполіції в Житомирській області.

«13 квітня працівники слідчо-оперативної групи Пулинського відділення поліції виявили та затримали вантажний автомобіль з напівпричепом, завантажений 20 тонами побутових відходів. Під час огляду місця події серед відходів було виявлено фіскальні чеки, видані в торгівельних установах м. Львова. Водій вантажного автомобіля DAF, що стояв на околиці села Улашанівка, 53-річний житель Волині, пояснив, що везе побутові відходи на Київщину. Однак вказати, куди точно направляється з 20 тонами вантажу, чоловік не зміг. Автомобіль було доставлено до відділення поліції та розпочато кримінальне провадження за ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) ККУ», - інформує відділ комунікації ГУНП.

За повідомленням відділу комунікації, того ж дня викид сміття виявили і жителі села Червоносілки Пулинського району. На околиці населеного пункту на території колишньої тваринницької ферми невідомі вивантажили близько 30 тон побутових відходів. Вказаний факт задокументовано.

В обох випадках також розпочато досудові розслідування за ст. 239 (Забруднення або псування земель) Кримінального кодексу України. 

Як повідомляв Житомир.info, 23 березня поблизу села Старий Солотвин у Бердичівському районі Житомирської області вантажівки скинули на дорозі дві купи львівського сміття. 22 березня житомирські екологи неподалік колишнього хімічного складу в Пулинському районі виявили львівське сміття. Поблизу села Потіївка Радомишльського району Житомирської області виявили великі купи сміття. З жовтня 2016 року зафіксовано 23 факти перевезення сміття зі Львівської області. В кожному з випадків водії сміттєвозів намагалися вивантажити сміття в непризначених для цього місцях. Зокрема, планували залишити відходи в Вінницькій, Дніпропетровській, Сумській, Житомирській, Запорізькій, Полтавській, Черкаській і Донецькій областях. У суботу 11 березня поблизу міста Малин Житомирської област виявили чотири вантажівки з львівським сміттям. 12 березня в селі Ковалі Коростенського району Житомирської області жителі села виявили величезну купу сміття, на узбіччі між селами Красносілка та Ковалі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі