Влада

Міська рада оприлюднила проект меморандуму щодо будівництва в Житомирі сонячної електростанції

19 April 2017, 13:38

Міська рада збирається ухвалити рішення про підтримку реалізації проекту щодо будівництва в Житомирі сонячної електростанції та уповноважити мера підписати меморандум про партнерство.

Відповідний проект рішення сесії оприлюднений 19 квітня на сайті міської ради.

«Підтримати реалізацію проекту щодо будівництва в м. Житомирі сонячної електростанції (наземної фотоелектричної сонячної електростанції). Укласти меморандум про партнерство між Житомирською міською радою, Центром міжнародного співробітництва та розвитку CMSR (Словенія), компанією «RIKO d.o.o.» (Словенія) та комунальним підприємством «ЦЕНТР ІНВЕСТИЦІЙ» Житомирської міської ради згідно з додатком. Уповноважити міського голову Сухомлина Сергія Івановича підписати меморандум про партнерство», - йдеться у проекті рішення.

Відповідно до проекту меморандуму, чотири сторони домовляються про співпрацю у сфері альтернативної та відновлювальної енергетики: будівництво наземної фотоелектричної сонячної електростанції потужністю до 10,0 МВт.

Нагадаємо, в лютому цього року мер Сергій Сухомлин розповідав, що сонячну електростанцію вартістю 9 млн євро збираються побудувати на східній околиці Житомира, біля села Глибочиця: уряд Словенії виділяє 3 млн євро в якості гранту і дає пільговий кредит на 6 млн євро.

Як повідомляв Житомир.info, питання про підтримку реалізації проекту щодо будівництва в м. Житомирі сонячної електростанції збираються розглянути на позачерговій сесії міської ради 20 квітня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі