Події

Суд скасував товариству «Райт Солюшн» дозвіл на видобуток бурштину в Житомирській області, - прокуратура

21 April 2017, 11:25

Товариству з обмеженою відповідальністю «Райт Солюшн» скасовано спеціальний дозвіл на користування надрами (видобування бурштину) в Овруцькому районі Житомирської області.

Про це 21 квітня Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«За принциповості прокуратури Житомирщини скасовано спецдозвіл на промислову розробку родовища бурштину площею понад 1 тис га, незаконно виданий приватному підприємству «Райт Солюшн». 20 квітня 2017 року позицію прокуратури Житомирської області та Житомирської обласної ради щодо незаконності виданого товариству дозволу на здійснення геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки ділянок надр бурштину площею понад 1021 га, підтримав Житомирський окружний адміністративний суд. Таким чином, судом визнано протиправним та скасовано спеціальний дозвіл на користування надрами, виданий Державною службою геології та надр України товариству з обмеженою відповідальністю «Райт Солюшн» з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки родовища бурштину на ділянці «Стрілка», розташованої між селами Сирниця та Селезівка, що в Овруцькому районі», - інформує прокуратура.

Нагадаємо, в березні 2017 року прокуратура Житомирської області в інтересах облради звернулася до суду про скасування незаконних схем одержання товариствами «Амбер Холдинг», «Компанія «Надра Галичини» та «Райт Солюшн»дозволів на видобуток бурштину на площі понад 18 тисяч га.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії Житомирської облради 6 квітня 2017 року депутати проголосували за направлення звернення до Державної служби геології та надр України щодо анулювання спеціальних дозволів на видобуток бурштину, а голова облради повідомив, що суд призупинив дію дозволів на розробку ділянок надр бурштину, які в 2016 році були видані Держгеонадрами ТОВ «Амбер Холдинг», ТОВ «Компанія «Надра Галичини» та ТОВ «Райт Солюшн».

Як приватні фірми з іноземним корінням, в тому числі фірма «Райт Солюшн», змогла отримати дозвіл на видобуток бурштину в Житомирській області – про це йдеться у розслідуванні, яке вийшло в ефірі 24 каналу ввечері 6 квітня 2017 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі