Влада

Житомирські патрульні разом з посадовцями перевіряють стан доріг та узбіч

22 April 2017, 14:19

Інспектори патрульної поліції Житомира спільно з представниками органів місцевої виконавчої влади з 17 квітня проводять весняний комісійний огляд доріг та узбіч.

Про це 21 квітня на своїй сторінці у Facebook повідомила патрульна поліція Житомира.

«З метою визначення стану експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування, вулиць населених пунктів та залізничних переїздів після закінчення зимового сезону і належної підготовки їх до літнього періоду експлуатації у період з 17 квітня працівники сектору безпеки дорожнього руху розпочали весняний комісійний огляд, який буде тривати до 3 травня поточного року», - інформує управління патрульної поліції.

За даними управління, інспектори патрульної поліції спільно з представниками органів місцевої виконавчої влади зафіксують стан покриття проїзної частини (наявність деформацій у вигляді ямковості, осідань, колійності) узбіч, смуги відведення, придорожніх територій, тротуарів, автопавільйонів, технічних засобів організації дорожнього руху, зовнішнього освітлення. Також перевірятиметься облаштування залізничних переїздів, через які здійснюється рух автомобілів.

«Виявлені недоліки в утриманні доріг загального користування та обсяги першочергових робіт з їх ліквідації працівники управління патрульної поліції зафіксують в актах огляду із зазначенням строків завершення робіт», - повідомляє поліція.

У прес-службі патрульної поліції уточнили, що дороги перевірятимуться в Житомирі та на трасі Київ-Чоп в межах області.

Нагадаємо, наприкінці 2016 року житомирський губернатор Ігор Гундич сказав, що чиновникам потрібно їздити на дешевших автомобілях, щоб краще відчувати поганий стан доріг і швидше їх ремонтувати. У березні 2017 під час огляду стану доріг голова ОДА сказав, що у дорожників «немає хазяйського підходу», і це його найбільше злить. До того губернатор показав шматок асфальту з автошляху Житомир-Бердичів зі словами: «Наглядний приклад того, як працювати не можна». У квітні 2017 голова ОДА пообіцяв замовити незалежну експертизу доріг і знайти «халтурників»

У березні 2017 року житомирська влада попередила, що вимагатиме 10 років гарантії на відремонтовані дороги. Служба автодоріг переконує, що в Житомирській області щодня латають траси, але ситуація з дорогами зміниться не скоро.

Як повідомляв Житомир.info, за неповних 3 місяці 2017 року житомирські патрулі склали майже 30 приписів на посадових осіб щодо неналежного утримання житомирських доріг.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі