Події

За день лиходії зняли з рахунків чотирьох жителів Житомирської області 67 тисяч гривень, - поліція

23 April 2017, 16:42

21 квітня четверо жителів Житомирської області звернулися до поліції із заявами про ошуканство.

Про це 22 квітня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Поліція вкотре застерігає житомирян від ошуканств, що вчиняються від імені банківських працівників під виглядом усунення раптових проблем в електронній системі або ж проведення фінансових операцій. У результаті подібних шахрайств минулої доби жителі Житомирщини втратили близько 67 тисяч гривень з власних рахунків», - інформує поліція.

За даними відділу комунікації, впродовж доби 21 квітня до територіальних підрозділів поліції звернулися четверо жителів Житомира та області із заявами про підозріле зникнення зі своїх банківських рахунків грошових заощаджень. Як з’ясувалося, напередодні усім їм на мобільні зателефонували нібито працівники банку і попередили про блокування банківських карток. Для попередження незручностей клієнти продиктували персональні дані рахунків. У результаті дочекалися лише СМС-сповіщення про зняття коштів.

«У всіх випадках правоохоронці кваліфікували події як шахрайства. У рамках розпочатих за ст.190 Кримінального кодексу України досудових розслідувань поліція встановлює осіб пройдисвітів і їх місцезнаходження», - повідомляють правоохоронці.

Поліція в черговий раз попереджає: аби не стати жертвами шахраїв, дотримуйтеся елементарних правил. Нікому і за жодних обставин не надавайте особистої інформації (номер банківської картки, рахунку, CVV-код, пін-код, коди, які приходять в СМС-повідомленнях тощо), тим більше в телефонному режимі. Не довіряйте телефонним сповіщенням про невиконані кредитні зобов’язання й необхідність у зв’язку з виниклим непорозумінням звірити номер вашого кредитного рахунку з нібито наявною інформацією у банку. Згадайте, що у контактному центрі установи зазвичай клієнтів запитують лише чотири останні цифри вашої кредитки.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці 2016 року Приватбанк попереджав про шахраїв, які поширюють чутки щодо «витоків» баз даних. У лютому 2017 в Житомирі затримали 30-річного шахрая, який видурював у пенсіонерів гроші за схемою «ваш син вчинив ДТП»

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі