Події

Приватбанк попереджає про шахраїв, які поширюють чутки щодо «витоків» баз даних

27 December 2016, 13:52

Інформацію про «крадіжку» баз даних банку поширюють шахраї, які прикриваються цими чутками, щоб змусити клієнтів «захиститися» шляхом передачі номерів карт і інших особистих даних.

Про це повідомила Служба безпеки Приватбанку з посиланням на дані Кіберполіції України.

«Вся інформація в базах даних банку надійно захищена, система захисту інформації виключає можливість її несанкціонованого копіювання або стороннього доступу, в тому числі працівниками банку. Ми звертаємо увагу наших клієнтів на зафіксовані випадки спроб шахрайського отримання особистих даних, і просимо бути уважними при отриманні подібних дзвінків від невстановлених осіб», - йдеться в повідомленні Приватбанку

Водночас, прес-служба Кіберполіції України повідомляє, що шахраї телефонують потенційній жертві, представляються працівниками служби безпеки «Ощадбанку» і з'ясовують, чи є у людини картковий рахунок Приватбанку.

«Шахрайська схема полягає у тому, що шахраї телефонують потенційній жертві, не обов’язково безпосередньо клієнту «Приватбанку», і представляються працівниками служби безпеки «Ощадбанку» та зловживаючи довірою громадян, дізнаються чи є потерпілий власником карткового рахунку «Приватбанку», а потім, у разі підтвердження цього факту, повідомляють, що у зв’язку з об’єднанням вказаних банківських установ, клієнту терміново необхідно здійснити переведення грошових коштів з рахунку «Привату» на новий, оформлений в «Ощаді», картковий рахунок. Таким чином, під час спілкування із жертвою, зловмисники намагаються дізнатися інформацію про номер банківської картки, CVV код, пароль до Інтернет-банкінгу та інші дані, за допомогою яких і вчиняється заволодіння коштами. Найчастіше, у разі отримання вказаної інформації, шахраї отримують доступ до карткового рахунку своєї жертви та намагаються перерахувати кошти, які знаходяться на ньому, на підконтрольні їм банківські рахунки (картки)», - повідомляє департамент Кіберполіції України.

Правоохоронці зазначають, що шахраї, використовуючи методи соціальної інженерії, які вчиняють злочинні дії не тільки щодо клієнтів Приватбанку, але і дізнавшись, що довірливий громадянин є клієнтом іншого банку, створюють аналогічну зазначеній вище ситуацію заволодіння коштами громадян.

Як повідомляв Житомир.info, 19 грудня розпочинався процес націоналізації Приватбанку, Міністерство фінансів та Національний банк зробили спільну заяву щодо ПАТ «Приватбанк». Житомиряни скаржилися, що термінали Приватбанку перестали видавати готівку, а каси терміново закривають.19 грудня прес-служба інформувала, що у відділеннях банку проводяться необхідні роботи по інвентаризації залишків на рахунках клієнтів і грошових коштів для забезпечення передачі банку державі і гарантування безперебійної роботи Приватбанку в подальшому. З 21 грудня усі операції з рахунками юридичних осіб, суб'єктів господарювання здійснюються Приватбанком в звичайному режимі без обмежень, а у банкоматах є готівка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі