Місто

Всесвітній з’їзд молоді у Житомирі завершився без встановлення нового рекорду доброти

3 May 2017, 11:27

Учасниками Всесвітнього з’їзду молоді за подолання негативних явищ у світі, що відбувався у житомирському гідропарку протягом 28-30 квітня, стали 5 тисяч осіб, близько тисячі з яких за цей час пройшли спеціальні навчання. Попри те, що Житомиру не вдалося встановити світовий рекорд доброти і стати найблагодійнішим містом світу, під час з’їзду зібрали близько 60 тис. грн благодійної допомоги онкохворим, ВІЛ-інфікованим дітям і дітям із інвалідністю.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова ГО «Все робимо самі» та співорганізатор Всесвітнього з’їзду молоді Богдан Купчинський.

«За дні З’їзду було зібрано близько 60 000 грн і взяло участь у Рекорді близько 5 тис. осіб. Житомир не зміг повторити минулорічний Рекорд Доброти, а тим паче досягнути нового Рекорду – Світового. Напевне, тому що більшість житомирян байдужо ставиться як до свого міста, так і до дітей, які конче потребують допомоги. Зареєструвалось і пройшли навчання близько 1000 учасників», – написав Купчинський.

Так він зазначив, що благодійники та меценати надали багатодітним, малозабезпеченим родинам і дітям із особливими потребами гуманітарної допомоги на суму близько 85 тис. грн.

«У рамках відкриття З’їзду і Світовомуго Рекорду Доброти в Гідропарку була надана допомога 150 багатодітним родинам (їм надали продуктові набори від ЖФ МБФ “Відкрите серце»), 100 дітям з особливими потребами (їм надали аптечки з ліками від ТОВ «Первоцвіт Фарм») та малозабезпеченим родинам (їм надали набори миючих засобів від БО «Відкрите серце»). Всього надано допомоги на суму близько 85 тис. грн», – уточнив Богдан Купчинський.

Упродовж трьох днів молоді люди відвідували різноманітні тематичні тренінги. Зокрема голова комітету Верховної Ради України з протидії корупції Єгор Соболев розповів про подолання корупції, учасники АТО – про подолання тероризму і збройних конфліктів, режисер Євробачення-2004 Яніна Нємая провела заняття з публічних виступів.

«Молодь охоче включалась в обговорення глобальних соціальних тем, а також запропонувала свої бачення подолання негативних явищ, які згодом будуть оформленні в спільну Резолюцію, яка буде направлена в державні інституції, які відповідають за життєдіяльність людей», – додав голова ГО «Все робимо самі».

Як повідомляв Житомир.info, на відкриття Всесвітнього з’їзду молоді за подолання негативних явищ у світі 28 квітня у житомирському гідропарку зібралося кілька сотень учасників не лише з Житомирщини, а і з Хмельниччини, Сум, Харкова, Львова, Запоріжжя, ба навіть із-за кордону. Загалом, на участь у заході зареєструвалися більше 700 учасників. Упродовж трьох днів, 28-30 квітня, на них чекатимуть практичні тренінги, тематичні лекції та воркшопи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі