Місто

На Всесвітньому з’їзді молоді у Житомирі планують встановити світовий рекорд доброти та увійти з ним до Книги Гіннеса

28 April 2017, 23:44

На відкриття Всесвітнього з’їзду молоді у житомирському гідропарку зібралося кілька сотень учасників не лише з Житомирщини, а і з Хмельниччини, Сум, Харкова, Львова, Запоріжжя, ба навіть із-за кордону.

Організатори діляться: об’єднують молодь з різних куточків світу, аби разом випрацювати схему подолання негативних явищ у світі.

«Перша мета – об’єднати молодь з усіх куточків України, а також з інших країн, аби зрозуміти, чи ладна молодь долати негативні явища. Сьогодні ми бачимо, що процвітає тероризм, процвітає безробіття і не лише в Україні. У молоді дуже гарні ідеї і ми хочемо почути ці ідеї для того, щоб виробити спільну резолюцію, і нарешті достукатися до владних структур, щоб вони почули молодь. Друга мета – збір коштів на допомогу дітям з онкологічними захворюваннями, дітям з особливими потребами, а також дітям з ВІЛ-інфекцією», – розповідає голова ГО «Все робимо самі» Богдан Купчинський.

Учасник з’їзду музикант Олександр приїхав із Запоріжжя. Чоловік ділиться: неодноразово брав участь у благодійних заходах, тому отримавши запрошення на з’їзд, не вагався ані хвилини.

«Мені дуже подобається тематика таких заходів. Я і сам займаюсь благодійністю, адже допомагати людям – це більш важливо, аніж жити лише для себе», – каже Олександр.

А от Діана із Хмельниччини прибула на з’їзд молоді зі своїми пропозиціями та поглядами на те, як боротися із негативними явищами у світі.

«Для подолання алко- та наркозалежності, на мою думку, потрібно молитися, покладати надію на Бога і молитися, щоб люди, які мають таку залежність позбулися її», – ділиться учасниця Всесвітнього з’їзду молоді із міста Полонне Діана.

Окрім пісень, на учасників чекали і частування від місцевих волонтерів. Зокрема пані Надія разом із пані Юлією власноруч приготували більше ста порцій вареників.

«Розраховували ми на 12 осіб, але вийшло, що нагодували понад 100. Надія Миколаївна у нас заготовлювала, ми це все заморожували, їздили додому варили, зажарювали, шкварили та знову приїздили», – розповідає волонтерка Юлія.

У день відкриття Всесвітнього з’їзду молоді 150 багатодітним родинам надали продуктові набори, вартістю до 300 грн, півсотні одиноких мам отримали набори миючих засобів, а сотню дітей з особливими потребами забезпечили аптечками із ліками першої необхідності.

«Лейкопластир, вата, бинт, валеріанка, корвалол, вітаміни та інші ліки першої необхідності», – показує Богдан Купчинський.

Також у рамках заходу проходить збір благодійної грошової допомоги для лікування онкохворих, ВІЛ-інфікованих дітей і дітей з інвалідністю.

«500 гривен – трішки мало, але кидаємо у спільну скриньку. Це добровільний внесок, кожен дає від чистого серця. Головне – щоб пішло на користь нашим дітям», – говорить Галина Ліварчук.

Таким чином, організатори як і минулоріч планують зібрати багато коштів і встановити вже не всеукраїнський, а світовий рекорд доброти.

«Кожен, хто проживає у Житомирській області, може впродовж трьох днів, із 28 по 30 квітня, прийти у Гідропарк, на головний пляж, і зробити свій благодійний внесок, тим самим зареєструватися на світовий рекорд доброти», – сказав організатор заходу.

«Якщо ми зберемо грошей більше, аніж у минулому році, ми можемо вже подаватися на Книгу рекордів Гіннеса. Принаймні документи ми вже готуємо, а там будемо бачити, яку суму зберемо та скільки людей долучиться», – додає голова правління БО «Український фонд благодійництва» Леся Морозова.

Упродовж трьох днів на учасників Всесвітнього з’їзду молоді чекають тренінги та лекції з протидії негативним явищам у світі, які прочитають лектори з міжнародних організацій і владних структур. Серед них – нардеп Єгор Соболєв і режисер Євробачення-2004 Яніна Нємая.

Як повідомляв Житомир.info, у рамках Всесвітнього з’їду молоді організатори мають намір встановити всесвітній рекорд доброти, зробивши Житомир найблагодійнішим містом світу. Восени 2016-го співорганізатор заходу Богдан Купчинський декларував, що очікують понад 100 тисяч учасників з’їзду. Почесний консул Республіки Камерун в Україні Жанік Талла 2 березня, перебуваючи у Житомирі, пообіцяв привезти на з’їзд представників 15 африканських держав.

12 квітня Житомирський виконком погодив проведення у гідропарку триденного з’їзду молоді.Увечері 28 квітня з’їзд стартував у гідропарку – на участь у заході зареєструвалися більше 700 учасників із різних куточків України, Чехії, Польщі та Німеччини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі