Місто

9 травня у Житомирі: танк з прапором «На Москву», ветерани із забороненою символікою у супроводі поліції. Фоторепортаж

9 May 2017, 10:35

9 травня у Житомирі на майдані Перемоги почали збиратися ветерани та місцеві активісти: о 10.00 був запланований початок урочистостей з нагоди 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Активісти на танку, який стоїть на постаменті в центрі майдану Перемоги, вивісили прапор України та блакитний прапор з написом «На Москву».

Представники ветеранських організацій прийшли на майдан з червоними прапорами, на яких була заклеєна заборонена комуністична символіка. Але так зробили не всі: колона ветеранів у складі кількох десятків людей прийшла до пам’ятного знаку із забороненою копією «Прапора Перемоги». Їх супроводжували представники поліції.

Така символіка та дії поліції обурили житомирських активістів, і вони примусили згорнути прапор, який є забороненою пропагандою комуністичної символіки. Водночас, представники поліції просили активістів зняти з танку прапор «На Москву».

Детальніше про початок відзначення Дня перемоги у Житомирі дивіться у сюжеті

Нагадаємо, минулого року напередодні 9 травня Український інститут національної пам’яті нагадував, що поширення і публічне використання, у тому числі під час відзначення будь-яких державних свят, будь-яких зображень, копій, включаючи офіційні копії Прапору Перемоги, а також елементів зазначеної символіки комуністичного тоталітарного режиму, є пропагандою комуністичного тоталітарного режиму та заборонено законом.

Як повідомляв Житомир.info, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пообіцяв жорстку реакцію поліції на антиукраїнську символіку та заяви.

Заклеєна радянська символіка на копії Прапора Перемоги

Поліцейський пропонує активістам зняти прапор "На Москву"

На майдан заходить колона із забороненим прапором

 

Фото Анни Максимової

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі