Місто

Величезний державний прапор, сотні людей у вишитих сорочках і байкери – у Житомирі відбулась хода до Дня вишиванки

18 May 2017, 21:58

Велетенський синьо-жовтий прапор, кілька десятка байкерів та сотні людей у вишиванках – так у Житомирі 18 травня пройшла традиційна хода з нагоди Всесвітнього Дня вишиванки.

«Я вперше катаюся на байку у вишиванці. Дуже класно, емоції переповнюють», – розповіла учасниця заходу Юлія.

Люди рушили з майдану Соборного, пройшлися вулицею Великою Бердичівською і фінішували на Михайлівській, де відбувся святковий концерт.

Учасники ходи прийшли у різноманітних вишитих сорочках – як у сучасних, так і у старовинних. Деяким сорочкам – по 70 років.

«Нам на цьому святі дуже весело, а вишиванки на бабусях – це вишиванки, які вони вишивали, як ще були дівчатами», – розповіла учасниця заходу Марія Карповець.

«Мені 87 років, а це ще та сорочка, яку я вишивала у 20 років», – розповідає пенсіонерка Надія Шваб.

«У ті роки було дуже важко танцювати. Стояла лампа світилася і ми сиділи за столом і по три ниточки вишивали. У 18 років я її вишивала, все життя не носила – вона лежала у скрині, а це одягнула і танцюю», – посміхається учасниця ходи Надія Міщенко.

Нагадаємо,18 травня у центрі Житомира, сотні людей робили селфі на фоні пам’ятника конструктору Корольову, якого з нагоди свята одягнути у величезну вишиванку.

На вулиці Михайлівський, де встановили нові лавки, тим часом тривали основні заходи. Зокрема перехожі могли долучитися до акції «Житомир вишиваний» і внести свою лепту у створення шестиметрової сорочки на міфічного богатиря Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі