Місто

На фасаді Житомирської місцевої прокуратури відкрили меморіальну дошку загиблому президенту Польщі Леху Качинському

20 May 2017, 12:43

У рамках відзначення Дня Європи 20 травня у Житомирі на фасаді будинку по вулиці Леха Качинського, 2 відкрили меморіальну дошку загиблому в авіакатастрофі Президентові Польщі Леху Качинському. У цьому приміщенні нині знаходить Житомирська місцева прокуратура.

Пре-служба Житомирської міської ради повідомляє, що виготовили меморіальну дошку за кошти фундації «Свобода і Демократія» (Республіка Польща), вартість становить 20 000 PLN.

Участь у відкритті дошки брали Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич і Житомирський мський голова Сергій Сухомлин.

Також до заходу долучились віце-спікер Сейму Республіки Польща пан Ришард Терлецький, Міністр Канцелярії Президента Республіки Польща пан Адам Квятковський, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща пан Ян Пєкло, Консул Генерального Консульства Республіки Польща у Вінниці Томаш Олейнічак, член Національної ради з питань розвитку при Президенті Республіки Польща пан Рафал Дзєнцьоловський, політолог, радник Міністра закордонних справ Польщі Пшемислав Журавський вель Граєвський, делегації з міст-побратимів, керівники полонійних організацій Житомирщини.

Загалом на відкриття меморіальної дошки Леху Качинському прийшло більше сотні людей.

Довідково. Лех Александер Качинський – польський політик, член партії «Право і справедливість», з 22 грудня 2005 — Президент Польщі. Народився 18 червня 1949 у Варшаві. 10 квітня 2010 року загинув у авіакатастрофі біля Смоленська (Росія) під час візиту для вшанування пам'яті польських офіцерів-жертв розстрілів НКВС у Катині.

Детальніше дивіться у сюжеті 

Як повідомляв Житомир.info, рішення про встановлення у Житомирі меморіальної дошки Леху Качинському виконком погодив ще 2 листопада 2016 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі