Місто

На будинку міської прокуратури Житомира встановлять пам’ятну дошку польському президенту

2 November 2016, 13:28

Виконком міської ради дозволив ГО «Союз польської шляхти» встановити пам’ятну дошку колишньому президенту Польщі Леху Качинському на будинку, який знаходиться на однойменній вулиці.

Таке рішення було прийняте на засідання міськвиконкому 2 листопада. За це проголосували 14 членів виконкому із 21 присутнього.

«Це пам'ятна дошка, яка буде встановлена по вулиці Леха Качинського. Ми не будемо встановлювати анотаціну дошку», - сказав мер Житомира Сергій Сухомлин.

Заступник директора департаменту містобудування та земельних відносин Євгенія Черкасова продемонструвала присутнім ескіз пам'ятної дошки.

Нагадаємо, за адресою вул. Леха Качинського, 2 знаходиться Житомирська місцева прокуратура. Раніше на фасаді цього будинку висіла пам’ятна дошка на честь генерала Черняховського і вулиця носила його ім’я.  

Як повідомляв Житомир.info, Житомирська обласна молодіжна громадська організація «Союз польської шляхти» на початку жовтня звернулася до міської ради з проханням надати згоду на встановлення пам’ятної дошки трагічно загиблому в авіакатастрофі під Смоленськом президенту Республіки Польща Леху Качинському.

До "декомунізації" було так

Цю дошку мають прибрати

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі