Культура

Гості з-за кордону, гучна музика і танці – у Житомирі розпочались святкування до Дня Європи

19 May 2017, 22:29

Прикрашена прапорами із символікою Житомира та Європейського Союзу сцена, гучна музика і сотні людей. Саме так у Житомирі 19 травня почали святкувати День Європи. Стартував захід із дефіле військового оркестру та виступу акторів драмтеатру.

Пройнятися європейською атмосферою прийшли й друзі Анна та Микола.

«Це перший крок для того, щоб розвиватися, щоб ми ставали більше щирими, добрими людьми і прагнули до Європи», – каже Анна.

«Уже деякі кроки у місті робляться», – говорить Микола.

«Зараз будують дороги, роблять їх кращими, щоб можна було спокійно йти, не дивлячись під ноги. Михайлівську зробили, машини там не їздять – це добре», – додає Анна.

«Європейська Михайлівська, відчувається смак Європи: нагадує вулички Європи», – говорить Микола.

Своїми враженнями від подорожей Європою ділиться і пані Олена.

«Була в Італії, спілкувалася з українками, які там живуть по п’ять, десять, навіть двадцять років. На питання, чи бажаєте ви повернутися до України, всі відповідають – так. Але зараз дуже важко і потрібно просити владу, аби вони створили умови, щоб люди могли повернутися в Україну. Відкрилися ворота в Європу, – будь ласка, українці, їдьте, подивіться Європу, як там гарно, як красиво, як люди живуть, але повертайтесь назад, працювати у рідній Україні та народжувати, виховувати дітей тут», – ділиться Олена.

Серед гостей свята бачимо не лише представників місцевої влади, а й делегації із-за кордону – Грузії, Болгарії, Словенії та Польщі.

«Я вперше приїхав до Житомира. Мені тут дуже подобається і я триматиму кулаки, аби ви були у Європі. У вас є філармонія, театр, дуже сподобався мені дитячий ансамбль «Сонечко». У вас є пам’ятник Корольову, я знаю, що це батько космонавтики, я про нього вивчав у школі. У вас дуже сердечні люди, а це – найголовніше», – зізнається депутат міської ради Плоцька з Республіки Польща Гжегош Лєвіцкій.

З привітальним словом до містян звернувся й мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Європа стала ближчою до нас, але це тільки перший крок. Потрібно стати європейцями і побудувати Європу в себе, не забуваючи, що ми всі українці», – каже Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Упродовж вечора глядачі насолоджувалися оперою просто неба, від солістів Сілезької опери із Польщі, а от Київський симфонічний оркестр «Lords of the sound» виконав найгучніші світові хіти. Під кінець вечора публіку дивували гурт G-ART #всепоцимбалах, виграючи рок на українських народних інструментах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі