Політика

Народний депутат від «УКРОПу» Віталій Купрій у Житомирі: Ситуація з «кнопкодавством» - штучна

23 May 2017, 15:32

 У рамках робочого візиту Житомирщину відвідав народний депутат України, член політради політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Віталій Купрій, який зустрівся із громадськістю та краще дізнатися про проблему із видобутком бурштину в Олевському районі.

«Мені дуже приємно, що Житомирщина поділяє ті погляди з якими я прийшов до людей, поділяє ідеологічні засади партії «УКРОП». Для мене це дуже важливо. Для того, щоб розбудувати дійсно потужні осередки в Житомирській області, щоб ми перемагали на наступних парламентських виборах, які мають відбутися. І однозначно ми маємо претендувати і на посаду вищої ланки, таку як Президента», - наголосив політик.

«Однозначно я вважаю, що реформа правоохоронних органів провалена в Україні. Я отримаю багато звернень від громадян, які мають юридичні нюанси, пов’язані з судовими та кримінальними справами. Люди звертаються за допомогою, оскільки відчувають, що з ними несправедливо вчинили, вони надають відповідні докази, але правоохоронна і судова системи виявляються неспроможними відновити справедливість» - сказав він.

Відповідаючи на запитання житомирян, Віталій Купрій висловив свою думку щодо проблеми «кнопкодавства» у Парламенті.

«Якби була політична воля керівника парламенту, голови Верховної Ради України Андрія Парубія багато з цих питань вдалося б вирішити один раз і назавжди, - зазначив він. - Існує необхідний інструментарій, сенсорна кнопка, використовуючи яку є можливість дійсно зупинити «кнопкодавство». Проте якщо це зробить влада, то однозначно треба буде переобирати парламент, оскільки не існує коаліції і немає 226 голосів у Народного Фронту і Блоку Петра Порошенка.

Багато депутатів не хочуть ходити на роботу, вони ніколи не зможуть протягнути будь-який закон через парламент, а це означає повний хаос, розвал, і на це треба буде реагувати, і Порошенко змушений буде призначити позачергові вибори. Тобто ситуація з «кнопкодавством» вона штучна, вона створена для того, щоб тримати ситуацію в підвішеному стані і парламент продовжував працювати в такому режими, як є».

За словами Купрія, партія «УКРОП» виступає за зміну діючої ситуації в Україні, і приймає участь у всіх виборчих процесах. В останніх виборах до об’єднаних територіальних громад «УКРОП» зайняв 4 місце, з підтримкою понад 9%, і ці цифри дають сподівання на гарний результат у разі позачергових виборів до парламенту.

Після зустрічі із громадськістю політик вирушив до Олевського району. Він привітав олевчан із Днем міста, а потім у супроводі співробітників СБУ на власні очі подивився на місця видобутку бурштину в урочищі Корабель.

«В суспільстві ведеться дискусія про необхідність впорядкування видобутку бурштину. Тепер, після побаченого, я є палким прихильником вирішення цієї проблеми. Але шляхом взяття її під контроль держави і органів місцевого самоврядування. Зі створенням робочих місць для місцевих громад і надходженнями до їх бюджетів. Інакше цією сферою буде продовжувати керувати кримінал, який щедро ділиться з керівництвом держави вкраденими у народу природними ресурсами!» - прокоментував політик.

Прес-служба народного депутата України Віталія Купрія

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі