Місто

У школах Житомира досі не вистачає підручників для 4 класу, чиновники освіти обіцяють «проаналізувати»

24 May 2017, 11:18

На наступний навчальний рік деякі батьки учнів 4 класів планують купувати книжки, адже школи Житомира повністю не забезпечені підручниками.

Про це Житомир.info розповіли батьки однієї з житомирських шкіл.

«У нашій школі діти на наступний навчальний рік повністю не забезпечені підручниками 4-го класу. На клас іде одна книжка на парту, тобто в школі діти можуть за ними навчатися, а додому вже брати – ні. Зараз у кожного з батьків піднімається питання стосовно того, де ще знайти додатково кошти, аби придбати своїй дитині підручник, хоча б вже б/у. Адже що то за навчання, коли дитина не може дома нормально займатися. Працювати з гаджетами та роздруківками також не дуже комфортно для дитини», - розповіли батьки.

В управлінні освіти Житомирської міської ради Житомир.info сказали, що наразі питання лишається відкритим.

«Четверті-сьомі класи – всі тендера, які ми програли з видавництвами - доставили у навчальні заклади. Ті видавництва, які не друкують з причин з того, що їм фінансово не вигідно – дали листа, що вони їх друкувати не будуть: це трудове навчання, музичне мистецтво. Щодо четверних класів, можливо, ситуація в тому, що отримання підручників для 4-7 класів було з розрахунку на контингент позаминулого року. Контингент збільшується. Але по цим моментам ще були закупівлі у видавництвах і ми грали з ними в тендер, закупівлю проводили, видавництва доставило всі підручники, яким проплатили кошти. Наразі питання вивчається, аналізується, вивчаючи контингент, будемо працювати далі з видавництвами. Тут іде момент, що за державні кошти, за ту державну ціну, яка була раніше, зараз комерційні ціни, тобто будемо враховувати всі моменти з бюджетом. Аналіз зараз проводиться, і на сьогоднішній момент питання ще відкрите», - розповіли в управлінні освіти міськради.

Як повідомляв Житомир.info, в середині грудня 2016 року управління освіти Житомирської міської ради провело переговорну процедуру закупівлі підручників для 4-7 класів за новою програмою, яких і досі бракує в житомирських школах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі