Місто

Для житомирських шкіл знову закуповують підручники для 4-7 класів

15 December 2016, 12:14

Управління освіти Житомирської міської ради провело переговорну процедуру закупівлі підручників для 4-7 класів за новою програмою, яких і досі бракує в житомирських школах.

Оголошення про це 15 грудня розміщені на порталі електронних закупівель ProZorro.

Повідомлень про закупівлі більше десяти, причому різні підручники закуповуються у різних видавництв. В обґрунтуванні переговорної процедури пояснюється, що,  оскільки підручники згідно із статтею 8 Закону України «Про авторське право і суміжні права» є об’єктами авторського права, на підставі законів України «Про видавничу справу» та «Про авторське право і суміжні права», автор (авторський колектив) має право самостійно визначати видавництво, яке буде здійснювати видання його твору».

Сума кожного тендеру - від 3,7 до 20 тис. грн.

У переліку закуповуваних також підручники «Російська мова» Коновалової для семикласників  для шкіл з навчанням українською та російською мовами.

Як повідомляв Житомир.info, у серпні 2016 року управління освіти збиралося закупити підручників для 4-7 класів майже на 1 млн грн. У листопаді 2016 року начальник управління освіти і науки Житомирської облдержадміністрації Вадим Калінін наголошував, що у Житомирі найскладніша ситуація із забезпеченням підручниками за новою програмою. З його слів, в листопаді управлінням освіти було укладено договори з 11-ма видавництвами, ще 13 видавництв не надали необхідні документи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі