Місто

У Житомирі 700 бігунів різного віку взяли участь в «олімпійському» забігу

24 May 2017, 14:50

Внесення Олімпійського стягу, прапора України, показові виступи волейболістів, баскетболістів та спортивні забіги - саме так у Житомирі проходять святкування Олімпійського дня.

Цьогоріч на святковий забіг у 30, 50, 500 та 1000 метрів зареєструвалося 700 учасників. Серед яких: школярі, студенти, вихованці спортивних шкіл, люди з обмеженими можливостями. Восьмирічний школяр Ілля зізнається: це його перший масштабний забіг, тому й готувався до нього ретельно.

«Сам зранку бігав і у школі бігав: 200 м, 300 м, 400 м», - розповідає Ілля.

Знайомимось і з наймолодшою учасницею забігу - трирічною Ангеліною. На змагання дівчинку привів тато. Чоловік розповідає: сам займається пожежно-прикладним спортом, тому й доньку змалечку привчає до активного способу життя.

«Сам займаюсь пожежно-прикладним спортом, тому з дитинства у спорті. Займався легкою атлетикою. Тепер привчаємо дитину до здорового способу життя. Спорт - це здоров’я. Їй це подобається, тому потихеньку наслідує тата, і далі будемо тренуватися», - каже Леонід Данилюк.

Змагання стартували, далі справа за суддями, які визначать переможців. Заступник голови відділення Національного Олімпійського комітету України в Житомирській області Леонід Самунь запевняє: жоден з учасників не залишиться без уваги. Каже: усі отримають сертифікати, а найвправніші – ексклюзивні подарунки.

«Важливі тут не перможці,а участь. Усі учасники отримали сертифікати про участь, а ті, хто перші добіжать до фінішу, отримають футболки на олімпійську тематику, діти - олімпійські щоденники, випущені на відзнаку проведення Олімпійських ігор у 2016 році в Ріо-де-Жанейро, значки, блокноти, повний набір олімпійських атрибутів», - зазначає заступник голови відділення Національного Олімпійського комітету України в Житомирській області Леонід Самунь.

Фоторепортаж з Олімпійського дня дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі