Місто

Житомирська філармонія закупила нові меблі для облаштування музею історії ансамблю «Льонок» імені Сльоти

30 May 2017, 12:13

У Житомирській обласній філармонії імені Святослава Ріхтера  працюють над облаштуванням оновленого музею історії Поліського академічного ансамблю пісні і танцю «Льонок» імені Івана Сльоти.

Про це в коментарі Житомир.info 30 травня розповів генеральний директор філармонії Петро Даценко.

«У нас була кімната-музей «Льонка», створена декілька років тому. Але до нас зверталися багато людей, які особисто знали Івана Михайловича Сльоту, із проханням облаштувати сучасний музей пам’яті колективу і його багаторічного керівника. Ми дослухалися. Грішми нам ніхто не допомагав, це виключно кошти філармонії. Ми закупили меблеві конструкції, щоб зробити музей не гірший, як музей Лятошинського чи Ріхтера у Житомирі. Облаштуванням музею історії займаємося не ми, тут працюють висококваліфіковані музейні працівники та художники», - розповів Петро Даценко.

На сайті електронних закупівель ProZorro є інформація від 10 травня 2017 року про укладення договору між Житомирською обласною філармонією імені Святослава Ріхтера та житомирським підприємцем Маслюком Олегом Юрійовичем на придбання меблевих конструкцій вартістю майже 80 тисяч гривень для Меморіального музею історії Поліського академічного ансамблю пісні і танцю «Льонок» імені Івана Сльоти.

В бухгалтерії філармонії уточнили, що меблі вже виготовлені та доставлені і зараз триває їх монтаж.

Оновлену кімнату-музей планують відкрити не раніше осені 2017 року.

Нагадаємо, через два місяці після смерті в 2014 році художнього керівника і головного диригента Поліського державного ансамблю пісні і танцю «Льонок», Народного артиста України Івана Сльоти ансамблю пісні і танцю «Льонок» Житомирської філармонії присвоїли його ім’я.

Як повідомляв Житомир.info,  4 квітня 2017 року в селі Яснозір’я Черкаської області, де народився художній керівник і головний диригент Поліського державного ансамблю пісні і танцю «Льонок», Народний артист України Іван Сльота, відкрили дошку його пам’яті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі