Культура

Ансамблю пісні і танцю «Льонок» Житомирської філармонії присвоїли ім’я Івана Сльоти

13 October 2014, 13:42

Поліському державному академічному ансамблю пісні і танцю «Льонок» Житомирської обласної філармонії присвоєно ім’я Івана Сльоти.

Інформацію про це Житомир.info підтвердила дружина відомого диригента, солістка «Льонка» Валентина Бартош.

«Рішенням постійно діючої комісії з гуманітарних питань Житомирської обласної ради від 3 вересня 2014 року хору «Льонок» присвоєно ім’я Івана Сльоти. Про це 4 вересня на концерті «Льонка», присвяченому пам’яті Івана Михайловича, зі сцени сказав голова обласної ради Віталій Француз. Я маю на руках витяг з протоколу комісії. Це дуже втішає, що колектив, якому мій чоловік віддав десятки років свого життя, носитиме його ім’я», - сказала Валентина Бартош.

Дружина покійного композитора також повідомила, що житомирський краєзнавець Георгій Мокрицький працює над ескізом проекту меморіальної дошки Івану Сльоті, яку буде розміщено на Михайлівській вулиці у Житомирі.

«У міській раді мене запевнили, що іменем Івана Михайловича назвуть також одну з вулиць Житомира, як тільки на сесію буде винесене питання про перейменування вулиць», - сказала Валентина Бартош, додавши: щодо присвоєння Івану Сльоті звання Героя України необхідні процедури ще тривають.

Нагадаємо, після смерті чоловіка Валентина Бартош звернулася до влади Житомира з проханням назвати одну з вулиць іменем Івана Сльоти.

Художній керівник і головний диригент Поліського державного ансамблю пісні і танцю «Льонок», Народний артист України Іван Сльота помер у Житомирі 28 липня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі