Місто

Як житомиряни відреагували на перенесення зупинок громадського транспорту на Київській

1 June 2017, 12:04

Із першого червня в центрі Житомира поблизу кінотеатру «Україна» перенесено одразу кілька зупинок громадського транспорту. Як містяни ставляться до подібних реформ, чи знали люди про плани міської влади про перенесення зупинок та чи зручно тепер користуватись громадським транспортом, ми поцікавилися в перехожих.

«Ви знаєте, сила звички спрацьовує. Але я от ходжу, заглядаю і не бачу нічого, що вони щось перенесли чи перевезли», - каже житомирянин Валерій.

«Зручно. Скільки ж тут пройти. 100 метрів - можна й прогулятись», - вважає житомирянка Валентина.

«Це мене здивувало, я не знала. Особисто мені не дуже зручно», - розповідає житомирянка Альона.

«Я знала, що будуть переносити. А зручно чи не зручно, не знаю. Будемо дивитись. Якщо їхати в ту сторону (в бік майдану Соборного, - ред.), то зручно. Ось та зупинка (з іншого боку) - вона зручна», - переконана житомирянка Ірина.

У міській раді пояснюють: зупинки перенесено для того, щоб розвантажити складну ділянку вулиці Київської та розділити зупинки комунального та приватного транспорту.

«Ми завідомо інформували, коли встановлювали нові зупинки. Показували на схемі, як то має бути розташовано. І перед прийняттям рішення на зупинках, де має зараз зупинятись громадський транспорт, були встановлені таблички, які інформували, з якого числа вони почнуть діяти. Тобто, з першого червня. І на зупинках існуючих були оголошення про те, куди саме переносяться зупинки. Водії тролейбусів озвучували про те, що зупинка з першого числа переноситься. На сьогоднішній момент по вулиці Покровській була зупинка навпроти магазину «Радіодеталі», де зупинялись і маршрутки, і тролейбуси. Зараз там зупинятимуться лише маршрутки. Тролейбуси відповідно ті, що повертатимуть направо по вулиці Київській, зупинятимуться біля магазину «Знання», а тролейбус №4, який повертає наліво, зупинятиметься біля «Укртелекому». По вулиці Київській: зупинка біля Михайлівського собору тепер має два своїх прояви - біля «Укртелекому», або за адресою Київська, 8. Біля «Укртелекому» зупинятимуться лише тролейбуси. Фактично це переміщення зупинки з Покровської. На Київській, 8 зупинятимуться і тролейбуси, і маршрутки», - розповів заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

Як повідомляв Житомир.info, у перший день літа в Житомирі на вулиці Київській запрацюють три нові зупинки, а старі (біля кінотеатру  «Україна» та біля Свято-Михайлівського собору) скасуютьнові. Зупинки на Київській почали встановлювати в жовтні минулого року

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі