Місто

На Київській у Житомирі замість двох зупинок встановлять три

18 October 2016, 15:27

На відрізку вулиці Київської незабаром зміниться розташування зупинок. Нині тут вже почали встановлювати нові конструкції. Заступник міського голови Дмитро Ткачук пояснив причину таких змін на прикладі двох зупинок, які впродовж багатьох років знаходились біля Свято-Михайлівського собору та кінотеатру «Україна».

«Дві зупинки знаходяться фактично одна навпроти іншої дуже близько і між ними зараз перехід. Коли транспорт рухається по цій траєкторії, часто йому доводиться, особливо громадському, зупинитися перед переходом, почекати доки пройдуть люди, заїхати на зупинку, висадити, посадити людей і знову стати на світлофорі. На цій ділянці залишається лише одна смуга для руху звичайного транспорту і маленький затор утворюється», – розповів заступник мера.

Під час реконструкції тротуарів влада вирішила прибрати ці зупинки. Замість них з’явиться три нових.

«Зупинка, яка була біля Михайлівської церкви, її не буде, але буде зупинка одразу за поворотом з вулиці Театральної і зупинка біля «Укртелекому», вони стануть частіше і людям стане легше добиратися. Зупинку, яка була по стороні кінотеатру «Україна», ми змістили трошки до магазину «Знання», але, як наслідок, ліквідуємо зупинку на вулиці Покровській, бо люди, які їдуть з Крошні, все одно більше тяготять до центру і йдуть на вулицю Київську, йдуть на Михайлівську і т. д. Більше того, поки реконструюється тротуар, ТТУ встановлює ще дві опори, натягує контактну мережу і з'явиться поворот одразу з вулиці Покровської на вулицю Київську, тобто непотрібно буде об'їжджати коло навколо ЦУМа, бо зараз тут фактично нематехнічної можливості для здійснення такого повороту. Буде збільшено радіус тротуару, буде змонтована додаткова контактна мережа, що дасть можливість будувати нові маршрути і робити більш маневреними рух тролейбусної мережі», – сказав Ткачук.

Нові зупинки запрацюють одразу після того, як на цьому відрізку вулиці завершиться реконструкція тротуарів. І тоді житомиряни зможуть оцінити дієвість таких змін..

Як повідомляв Житомир.info, рішення щодо перенесення двох зупинок по вулиці Київській виконком ухвалив 5 жовтня.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі