Місто

Перший день проїзду по 5 гривень в Житомирі: забиті ранкові маршрутки, пенсіонерів возять безкоштовно

2 June 2017, 09:54

2 червня житомирські приватні перевізники підняли вартість проїзду до 5 гривень. Деякі пасажири дізнавалися про це вже у транспорті, але виходити не збиралися. Декому люди пояснювали всією маршруткою: "Відсьогодні. Ні, вчора було по 3, бо щось там не встигли". Пенсіонерів возили безкоштовно, зокрема, в маршрутці №19 (вул. Промислова – Лісове).

Нагадаємо, підняття вартості проїзду на 2 гривні мало відбутися 1 червня, але рішення не набуло чинності, бо не було оприлюднене в газеті «Місто».

Очікування самих городян, що в маршрутки сідатимуть одні пенсіонери, не виправдалися: у ранковий час пік пасажирів маршруток не менше, ніж до подорожчання. Особливо в тих мікрорайонах, куди не ходять тролейбуси, наприклад, вулиця Вільський Шлях  (колишня Максютова).

На зупинці «проспект Миру» на Богунії 2 червня люди інтенсивно сідали в тролейбуси, але не менш інтенсивно набивалися в маршрутки, особливо в найбільш популярні №№ 47 та 23, що йдуть через вулицю Велику Бердичівську. Пенсіонери заходять в маршрутки вкрай рідко, мабуть, остерігаючись гніву водіїв. 

Підняли вартість проїзду по Житомиру і приміські маршрутки. Наприклад, в маршрутці №104 доїхати до Іванівки можна за тих же 7 гривень, але по місту стало на 2 гривні дорожче. Нагадаємо, перевізники приміських маршрутів можуть самостійно піднімати вартість проїзду, надавши в облдержадміністрацію обґрунтування.  

Нагадаємо, 26 травня на сайті міської ради опублікували підписане мером рішення виконкому від 16 травня 2017 року «Про встановлення вартості проїзду в міському пасажирському транспорті загального користування», яке передбачає з 1 червня подорожчання проїзду у маршрутках до 5 гривень. На сесії 25 травня депутати голосували за скасування рішення виконкому про підвищення вартості проїзду, але не вистачило голосів: «за» проголосували лише 12, а для прийняття рішення необхідно мінімум 22 голоси.

Як повідомляв Житомир.info, 1 червня маршрутки возили по 3 грн, а з пільговиків вимагали гроші за проїзд.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі