Місто

В аеропорту «Житомир» рятувальники гасили умовну пожежу в літаку компанії YanAir

15 June 2017, 17:32

15 червня в аеропорту «Житомир» пройшли навчання з вдосконалення практики та навички суб’єктів реагування у питаннях ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного характеру, пов’язаних із авіаційною аварією.

Про це повідомляє прес-служба управління ДСНС у Житомирській області.

«Згідно задуму під час приземлення сорокамісного SAAB 340 сталось займання одного з двигунів літака. Внаслідок пошкодження паливопроводів стався виток авіаційного палива на бетону смугу, через що утворився палаючий розлив. В літаку знаходилось 4 члени екіпажу та 27 пасажирів. Негайно всі служби, в тому числі і аеропорту, були приведені в бойову готовність», - йдеться у повідомленні.

Першими на борт піднялось відділення на пожежному автомобілі відомчої пожежної охорони, яке проводило евакуацію людей за допомогою висувних драбин. Слідом за ними прибули рятувальники з інформацією про те, що в салоні залишились люди, які не можуть самостійно залишити літак. Бійці ДСНС провели пошуково-рятувальні роботи та розвідку пожежі. Крім того було розгорнуто пункт надання першої лікарської допомоги. Вже звідти потерпілих з легкими тілесними ушкодженнями передавали медикам швидкої.

Пасажирів же із більш важкими травмами на ношах доправляли до лікарів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Охоронці аеропорту супроводжували евакуйованих пасажирів до найближчого безпечного пункту тимчасового розміщення, який знаходиться в будівлі аеропорту. Там вже з ними працювали психологи Управління ДСНС в області.

Одночасно з цим підрозділи оперативно-рятувальної служби «101» провели гасіння пожежі та охолодження фюзеляжу та шасі літака.

Завдяки оперативним та злагодженим діям рятувальників пожежу локалізовано, врятовано 7 чоловік.

За словами заступника начальника Управління ДСНС України у Житомирській області Олега Держанівського, такі тренування проводились вперше. Враховуючи цей факт, зокрема, і представниками Державної авіаційної служби України, які були присутні на навчанні, було відмічено ряд недоліків. У той же час, для наших підрозділів такий результат є неоціненним досвідом, як з точки зору тактичних дій, так і всебічної взаємодії з іншими службами. В цілому ж результати навчань позитивно оцінені авіаційними фахівцями. Також він пообіцяв врахувати усі зауваження та удосконалити їх вже восени цього року.

 

Фото з фейсбуку управління ДСНС

Як повідомляв Житомир.info, 24 квітня 2015 року було видано свідоцтво про реєстрацію аеродрому «Житомир-Смоковка», а 30 грудня цього ж року – сертифікат аеродрому. Реконструкцію аеропорту проводила компанія YanAir. Перший літак в оновленому Житомирському аеропорту приземлився 29 січня 2016 року. В квітні цього року мер Житомира Сергій Сухомлин розповідав міністру інфраструктури Володимиру Омеляну, що житомирський аеропорт зараз працює над розширенням полоси і невдовзі буде готовий приймати європейські лоукостери.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі