Влада

Міністру Омеляну показали житомирський аеропорт, мер розповів про плани співпрацювати з Ryanair

7 April 2017, 17:06

Метою Міністерства інфраструктури є перетворити авіацію з дорогого, елітного сегменту у загальнодоступне явище.

Про це 7 квітня 2017 під час відвідування житомирського аеропорту заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян – інформує прес-служба Мінінфраструктури.

«Найважливіше, що ми зараз запускаємо ринок авіаперевезень. Ми створюємо конкуренцію, Міністерство інфраструктури і Державна авіаційна служба хочуть забезпечити рівний доступ усіх учасників ринку до польотів, щоб не було дискримінації. Подальші кроки – це, безумовно, здешевлення з боку аеропортів обслуговування літаків, вартості пального, різних зборів, які застосовуються для того, щоб пасажири літали дешевше. Метою Міністерства інфраструктури є перетворити авіацію з дорогого, елітного сегменту у загальнодоступне явище. Це наша мета і я сподіваюсь, що ми її досягнемо починаючи вже з цього року. Захід Ryanair - це тільки перший крок, за ними прийдуть інші. Ми будемо конкурувати, а отже це значить, що при рівному комфорті, при рівному сервісі ціна буде знижуватись», - наголосив Володимир Омелян.

Міністр зазначив, що Житомир є гарним прикладом того, як місцева влада може розвивати регіональне летовище.

«Мені дуже приємно, що Житомир зберіг свій аеропорт, на відміну від багатьох інших міст України, які розпаювали летовища і побудували незрозумілі котеджі. Ми маємо збережену злітну смугу, ми маємо чудовий новий термінал, роботи над яким завершуються, ми маємо гарну компанію яка вже базується в аеропорту – Yanair», - сказав міністр.

Прес-служба міської ради повідомляє, що під час зустрічі в аеропорту мер Сергій Сухомлин сказав міністру інфраструктури, що Житомир розраховує на співпрацю з найбільшим лоукостером Європи – авіакомпанією Ryanair.

«Житомирський аеропорт – «живий» і достатньо перспективний. На український ринок заходить компанія Ryanair, і це знакова подія для всієї України. Місто Житомир також розраховує на співпрацю з найбільшим лоукостером Європи», - сказав Сергій Сухомлин.

Міський голова наголосив на тому, що житомирський аеропорт зараз працює над розширенням полоси і невдовзі буде готовий приймати європейські лоукостери.

Як повідомляв Житомир.info, 24 квітня 2015 року було видано свідоцтво про реєстрацію аеродрому «Житомир-Смоковка», а 30 грудня цього ж року – сертифікат аеродрому. Реконструкцію аеропорту проводила компанія YanAir. Перший літак в оновленому Житомирському аеропорту приземлився 29 січня 2016 року.

 

Фото з сайту Міністерства інфраструктури

Фото з сайту міської ради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі