Влада

У департаменті містобудування та земельних відносин Житомирської міськради проведуть службову перевірку через МАФи

21 June 2017, 15:40

Питання МАФу, який встановили посеред клумби на вулиці Чуднівській, 129-б, підняли на засіданні виконкому 21 червня. Присутнім зачитали рішення робочої групи, яка вивчала законність встановлення кіоску.

«Внести до розгляду на засідання міськвиконкому рекомендацію робочої групи щодо прийняття відповідного рішення про надання доручення департаменту містобудування та земельних відносин міської ради стосовно скасування паспорта прив’язки тимчасового павільйону за адресою вул. Чуднівська, 129-б виданого ТОВ «Торговий дім «Лазурний». Рішення за виконкомом», - сказав голова робочої групи, член Житомирського виконкому Руслан Годований.

«У нас проблема не тільки з цим паспортом прив'язки. Я вдячний комісії, що вони розібралися з цим питанням. Необхідно, щоб комісія ще попрацювала і розібралася взагалі з тим, що було видано останнім часом. Думаю, ми продовжимо роботу комісії для того, щоб виконком проінформувати. Раніше при виконкомі була комісія, деякі члени виконкому говорили про те, що вона ефективна. Але всі ці комісії раніше закінчувалися тим, що окремі члени виконкому домовлялися між собою, отримували МАФи і на цьому все закінчувалося. Ще рік тому я говорив, що це персональна відповідальність людини, яка ставить свій підпис. У зв'язку з тим, що ці правопорушення виявлені, і я так розумію, що у нас немає справедливого підходу до видачі цих МАФів, я пропоную головному архітектору написати заяву, і спокійно піти у відставку, тому що вона не впоралась з цим завданням. Друге - я не був присутній на минулому виконкомі, коли розглядалося це питання, але при виході в коридор підприємець заявив про те, що з кимось щось «порішав» в фінансовому плані. Якщо члени виконкому про це чули, сьогодні є доручення юрдепартаменту написати заяву про цю інформацію в правоохоронні органи», - сказав Сергій Сухомлин.

Міський голова поставив на голосування питання про відміну паспорту прив’язки по цьому об’єкту, втім, голосів для ухвалення рішення не вистачило.

«Людина отримала цей дозвіл, а тут ми його раптом скасовуємо. Чому? Якщо ми його скасовуємо, то з цього приводу має бути кримінальне провадження, нехай людина відповідає та, яка видавала», - пояснив член виконкому Андрій Дяченко.

«Я про це і казав. Це персональна відповідальність тієї людини, яка видавала цей паспорт прив’язки. Якщо вона ввела в оману підприємця і видала з порушеннями цей паспорт прив’язки, вона повинна персонально відповідати. А підприємець має право звернутися на відшкодування до цієї посадової особи і відшкодувати свої збитки», - відповів на це Сергій Сухомлин.

«Власник був попереджений, що тут небезпечна ділянка. Він був попереджений особисто мною, але вночі він встановив фундамент, наступної ночі він встановив кіоск. Так, людина вклала гроші, але нехай подає до суду на посадовця. Там нема ні тротуару, нічого. Буде біда і ми будемо нести відповідальність за це», - додала член виконкому Наталія Волинець.

Члени виконкому продовжили роботу, втім до проблемного МАФу повернулися перед розглядом «дитячих питань» після того, як журналістів попросили вийти із зали.

«Виконком підтримав повернутися до цього рішення, проголосували за скасування паспорту прив‘язки по цьому об’єкту. Далі буде службове розслідування по діям департаменту архітектури. Якщо там є порушення законодавства, матеріали будуть направлені у правоохоронні органи. У рішенні виконкому є пункт, по якому зобов’язати КП «Благоустрій» у найкоротший термін навести порядок, прибрати цей МАФ» - розповів журналістам Сергій Сухомлин.

Також міський голова зазначив, що планує відкликати з відпустки головного архітектора, для проведення службового розслідування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі