Влада

Луценко вніс подання на арешт житомирського нардепа Розенблата, Парубій передав його в регламентний комітет ВР

21 June 2017, 19:36

Генеральний прокурор Юрій Луценко 21 червня вніс подання до Верховної Ради на надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Борислава Розенблата, який входить до фракції Блоку Петра Порошенка та був обраний по мажоритарному округ №62 (м.Житомир).

Про внесення подання після 18.00 Луценко написав на своїй сторінці у фейсбук.

«Вніс подання до ВР про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешту народного депутата Б. Розенблата, в діях якого вбачаються ознаки зловживання впливом та хабарництва на загальну суму 280 тис дол.», - повідомив Генпрокурор.

Згодом «Українська правда» повідомила, що за інформацією прес-секретаря спікера Верховної Ради Андрія Ковальова, голова ВР Андрій Парубій спрямував подання про зняття недоторканості з п’яти народних депутатів до регламентного комітету Верховної Ради.

За його словами станом на 18.30 надійшли 5 подань від генпрокурора. 

«Голова ВР отримав і спрямував усі їх до регламентного комітету", - сказав Ковальов.

Подання стосуються: депутата від НФ Євгена Дейдея, депутата групи «Воля народу» Олексія Довгого, депутата «Радикальної партії» Андрія Лозового, депутата від БПП Борислава Розенблата, депутата від НФ Максима Полякова.

Водночас сам Борислав Розенблат стверджував, що подання він не бачив і для нього це новина.

Фото з фейсбук-сторінки прес-секретаря Генпрокурора Лариси Сарган

Нагадаємо, 20 червня детективи НАБУ та прокурори САП повідомили про підозру шести особам, причетним до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні, серед яких – два охоронця народного депутата Борислава Розенблата.

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 19 червня в Інтернеті почала поширюватися інформація про те, що в Києві на хабарі затримали охоронця народного депутата від Житомира Борислава Розенблата, сам нардеп назвав це затримання спланованою провокацією. 20 червня нардеп повідомив, що НАБУ проводить обшуки у його помічників, у документах фігурує законопроект щодо легалізації видобутку бурштину. 20 червня відбувся спільний брифінг керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького та директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника. народний депутат Борислав Розенблат звернувся до журналістів-розслідувачів з проханням розібратися у ситуації з «бурштиновим хабаром».

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі