Влада

Двом охоронцям нардепа від Житомира Борислава Розенблата повідомлено про підозру, - НАБУ

21 June 2017, 15:45

Особам, причетним до так званої «бурштинової мафії», повідомлено про підозру.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«20 червня детективи Національного антикорупційного бюро України та прокури Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру шести особам, причетним до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні. А саме:

- одному з охоронців народного депутата Бориса Розенблата повідомлено про підозру у скоєнні злочину, кваліфікованого за ч.2 ст.28, ч.5 ст.27, ч.2 ст.369-2 Кримінального кодексу України;

- іншому охоронцю народного депутата Бориса Розенблата повідомлено про підозру у скоєнні злочинів за ч.5 ст.27, ч.4 ст.368, ч.2 ст.28, ч.5 ст.27, ч.2 ст.369-2 КК України;

- помічнику-консультанту народного депутата Максима Полякова повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.4 ст.368 КК України;

- трьом представникам міжфракційного об'єднання Верховної Ради України «Депутатський контроль» повідомлено про підозру у скоєнні злочину, кваліфікованого за ч.3 ст.28, ч.3 ст.369-2 КК України», - йдеться у повідомленні.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

НАБУ також показало схему зловживання впливом народними депутатами в питаннях видобутку бурштину. Схематично показано, що народний депутат від Житомира Борислав Розенблат (фракція Блоку Петра Порошенка) через двох своїх охоронців отримав сумарно 292,5 тис. доларів. Народний депутат Максим Поляков (фракція «Народний фронт») через помічника-консультанта отримав 7,5 тис. доларів, члени міжфракційного депутатського об’єднання у Верховній Раді «Депутатський контроль» отримали 11 тис. доларів.


Схему у кращій якості дивіться тут 

«Українська правда» повідомляє, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура клопотатиме для шістьох підозрюваних у "бурштиновій справі", де фігурують народні депутати Борислав Розенблат та Максим Поляков, міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

УП повідомляє, що Борислав Розенблат приїхав до суду підтримати своїх людей

Міжфракційне депутатське об’єднання «Депутатський контроль» було створене в грудні 2014 року.

«Постійний виконавчий орган МДО “Депутатський контроль” – Секретаріат, який функціонує на базі громадської організації “Депутатський контроль”. Його основними завданнями є: організація збору інформації про факти корупції, підготовка аналітичних матеріалів та депутатських звернень, розробка законопроектів та інша робота із забезпечення діяльності МДО. Голова Секретаріату – Вадим Руденко», - зазначається на сайті «Депутатського контролю».

Нагадаємо, народний депутат Борислав Розенблат звернувся до журналістів-розслідувачів з проханням розібратися у ситуації з «бурштиновим хабаром».

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 19 червня в Інтернеті почала поширюватися інформація про те, що в Києві на хабарі затримали охоронця народного депутата від Житомира Борислава Розенблата, сам нардеп назвав це затримання спланованою провокацією. 20 червня нардеп повідомив, що НАБУ проводить обшуки у його помічників, у документах фігурує законопроект щодо легалізації видобутку бурштину. 20 червня відбувся спільний брифінг керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького та директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника.

  

 

Фото до брифінгу з сайту НАБУ

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі