Політика

Нардеп Борислав Розенблат закликав журналістів-розслідувачів розібратися у ситуації з «бурштиновим хабаром»

21 June 2017, 14:03

Народний депутат від Житомира Борислав Розенблат (фракція Блок Петра Порошенка) закликав журналістів-розслідувачів розібратися в ситуацій з хабаром, який начебто отримав його помічник за питання легалізації видобутку бурштину.

Про це нардеп 21 червня написав на своїй сторінці у фейсбук:

За кілька останніх років я нажив серйозних ворогів.

Я послідовно виступав і виступаю за прозорий ринок видобування, обробки та реалізації бурштину, що дасть тисячі легальних робочих місць та мільярди надходжень до бюджетів.

Природньо, це дуже небезпечно для тих, хто сьогодні сидить на бурштинових потоках. Тому бурштинова мафія наносить удар у відповідь...

Мені не вперше тримати удар, але прикро, що це реалізовується руками саме НАБУ.

Але ще більш прикро бачити, що низка людей, яких я щиро поважаю, підтримують цю провокацію...

Країна заражена корупцією і тому багато людей з легкістю можуть повірити, що народний депутат бере хабарі.

Але цього разу це не так!

Я все своє життя чесно робив свою справу – у бізнесі, у громадській діяльності і у якості депутата Верховної Ради України. Повага людей і чесне ім’я важливіші за будь-які гроші.

Я закликаю провідних журналістів-розслідувачів країни дослідити ситуацію в центрі якої опинився я та мої помічники!!!

Мені абсолютно немає чого приховувати – навпаки, суспільний резонанс, пов’язаний із нещодавніми подіями дозволить привернути увагу всього суспільства до проблеми нелегального видобутку бурштину і страшних наслідків, із цим пов’язаних!

Я закликаю Denys Bihus, Дмитро Гнап (Dmytro Gnap), Mykhailo Tkach, Natalie Sedletska, Володимир Торбiч розслідувати цю справу. Готовий відповісти на всі питання та надати документи.

Йдеться не лише про одного депутата. Йдеться про те, що коли правоохоронні органи із якихось причин не в змозі виконувати свої функції, суспільство повинно їм це вказати і відновити справедливість. Чи не цим ви щодня займаєтесь?

Я впевнений, що люди, які користуються заслуженим авторитетом у прогресивної частини українського суспільства поставлять крапку у провокації довкола мене. І це буде початком кінця бурштинової мафії в Україні!!!

Як повідомляв Житомир.info,    ввечері 19 червня в Інтернеті почала поширюватися інформація про те, що в Києві на хабарі затримали охоронця народного депутата від Житомира Борислава Розенблата, сам нардеп назвав це затримання спланованою провокацією. 20 червня нардеп повідомив, що НАБУ проводить обшуки у його помічників, у документах фігурує законопроект щодо легалізації видобутку бурштину. 20 червня відбувся спільний брифінг керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького та директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника.  

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі