Влада

Держпраці повідомляє про шахраїв, які вимагають гроші в житомирських підприємців

23 June 2017, 11:59

Перевірки посадовими особами управління Держпраці у Житомирській області з питань додержання законодавства про працю тимчасово призупинені, окрім перевірок з питань зайнятості і працевлаштування інвалідів.

Про це 23 червня Житомир.info повідомила прес-служба управління Держпраці у Житомирській області.

«За інформацією, яка надійшла на телефонну лінію управління Держпраці у Житомирській області повідомляємо: на Житомирщині поновилися випадки відвідування суб’єктів господарювання шахраями під виглядом інспекторів праці, які нібито мають перевірити питання укладання трудових договорів та оплати праці найманих працівників. Погрожуючи великими штрафами, псевдоінспектори вимагають у підприємців гроші. Вже є повідомлення про подібні випадки у Житомирі», - повідомила прес-служба.

Відповідно до ряду законодавчих актів, перевірки з питань додержання законодавства про працю підприємств, установ та організацій, окрім перевірок з питань зайнятості і працевлаштування інвалідів, призупинені до затвердження Міністерством соціальної політики України форми посвідчення інспекторів праці, видачі посвідчень інспекторам праці та внесення їх до реєстру посвідчень інспекторів праці, - повідомляють у Держпраці.

Прес-служба інформує, що форми посвідчення вже затвердженні. Після видачі посвідчень інспекторам праці та внесення їх до реєстру посвідчень  інспекторів праці управління Держпраці повернеться до здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю у формі проведення інспекційних відвідувань та невиїзних інспекційних відвідувань.

Аби перевірити, чи є особа, яка прийшла на перевірку, співробітником управління, суб’єкти господарювання можуть зателефонувати до управління Держпраці в Житомирській області за номером (0412) 34-68-70.

У разі виникнення підозри громадян просять звертатись до поліції або управління Держпраці у Житомирській області: у робочі дні - за телефоном (0412) 34-68-70, у вихідні та святкові дні - (0412) 55-50-06.

Як повідомляв Житомир.info, на початку 2017 року управління Держпраці вже повідомляло про самозванців, які вимагають гроші у підприємців.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі