Політика

Депутат Житомирської облради хоче жорсткіших правил для перевізників сміття

6 July 2017, 10:13

Депутати Житомирської обласної ради звертатимуться до Верховної Ради та  Кабінету Міністрів України з тим, аби для перевізників сміття ввели жорсткіші правила на дорогах.

Проект рішення сесії облради «Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо внесення змін у Правила дорожнього руху та відповідальності за їх порушення» 4 липня опублікували на сайті облради. Його розробник - депутат облради Дмитро Кропачов (фракція ВО «Батьківщина»).

У тексті звернення йдеться про те, що протягом 2016‑2017 років задокументовано несанкціонований вивіз львівського сміття у місто Житомир, Бердичівський, Коростенський, Малинський, Народицький (заповідник «Древлянський»), Пулинський, Радомишльський, Романівський, Ружинський та Черняхівський райони Житомирської області.

«Сміття несанкціоновано возять не тільки у нашу область, а й розвозять по всій Україні. Враховуючи численні звернення мешканців територіальних громад Житомирщини, ми, депутати Житомирської обласної ради, звертаємось з проханням внести наступні зміни у Правила дорожнього руху та відповідальності за їх порушення:

1) додати умови перевезення сміття визначеної маси;

2) впровадити спеціальне маркування (спереду та позаду) для транспортних засобів, що перевозять сміття;

3) ввести штрафи за порушення правил перевезення сміття», - йдеться у тексті звернення.

Звернення планують прийняти на дванадцятій сесії обласної ради VII скликання 27 липня 2017 року.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії в травні 2017 року депутати не включили до порядку денного питання про розгляд проекту рішення про звернення депутатів обласної ради до міського голови міста Львова щодо публічної інтерактивної карти перевезення сміття та вивезення його з несанкціонованого місця скидання, внесене Дмитром Кропачовим. У лютому цього року  на сайті «Лівий берег» з’явилася публікація про львівське сміття за підписом голови Житомирської ОДА Ігоря Гундича під назвою «Брудна історія з чистим фіналом».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі