Влада

Депутати Житомирської облради поговорили про львівське сміття й не захотіли вносити питання до порядку денного

25 May 2017, 11:06

Житомирська обласна рада не включила до порядку денного питання про розгляд проекту рішення про звернення депутатів обласної ради до міського голови міста Львова щодо публічної інтерактивної карти перевезення сміття та вивезення його з несанкціонованого місця скидання, яке вніс депутат облради Дмитро Кропачов (фракція ВО «Батьківщина»).

Включення цього питання до порядку денного підтримали 26 депутатів із 61 присутнього на засіданні.

«За два роки задокументовано скидання сміття до міста Житомира та у районах Житомирської області, саме в Бердичівському, Коростенському, Радомишльському, Романівському, Ружинському. Сміття возять не тільки в нашу область, а розвозять по всій Україні. Міська рада Львова у ЗМІ повідомляє, що не має жодного відношення до скидання сміття і звинувачує перевізників, яких залучила на договірних умовах. Тому звернення стосується лише рекомендації міській раді Львова створити на офіційному сайті інтерактивної карти переміщення транспортних засобів, які здійснюють перевезення відходів, із можливістю відслідковувати їх за допомогою технічних засобів, наприклад, GPS-пристроїв», - пояснив Кропачов.

При цьому він попросив особливо звернути увагу на це звернення депутатів від «Самопомочі».

Депутат від «Самопомочі» Олена Галагуза зі свого боку наполягла на більш ретельному вивченні цього питання. Вона зазначила, що тільки на території міста Житомира налічується 16 стихійних сміттєзвалищ.

«У смітті знаходили чеки, що засвідчує походження відходів. Більше того, дійшло до того, що це сміття скидають у заповідниках нашої області. Якщо вам не цікаво і ви кажете, що це політика, то про яку стратегію сміття ми можемо казати? Ми просимо підтримати і звернутись до пана Садового, щоб він контролював своїх перевізників», - сказала екс-голова облради, депутат від ВО «Батьківщина» Анжеліка Лабунська

У відповідь на це Галагуза додала: «Дуже дивно чути від сусідки «біглого» президента, яка живе в Межигір'ї, що вона непокоїться про сміття у Житомирській області, а депутат Кропачов, який має бізнес із GPS, лобіює свої інтереси».

За внесення пропозиціх Кропачова до порядку денного проголосували лише 26 депутатів (всього в облраді 62 депутати).

Як повідомляв Житомир.info, сесія Житомирської облради 25 травня розпочалась із вручення державних нагород і грамот. Їх вручали голова облради Володимир Ширма та голова облдержадміністрації Ігор Гундич.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі