Місто

У житомирському гідропарку почали святкувати Івана Купала. Фоторепортаж

6 July 2017, 18:35

Після обіду 6 липня у Житомирі традиційно стартувала підготовка до святкування Івана Купала. Так, близько 16:00 у житомирському гідропарку вже почали збиратись люди. За години півтори на центральній алеї та на головному пляжі, загалом, їх було вже близько півтисячі.

Серед охочих долучитись до купальських обрядів було й чимало дітей. У гідропарку вони бавились із аніматорами в костюмах ковбоїв і корови, а також брали участь у різноманітних конкурсах. Крім того, маленьких житомирян долучали й до плетіння дівочої коси та віночків. Аби охочим це вдавалось якнайкраще, організатори подбали про спеціальні майстер-класи. Їх проводили зокрема студенти житомирських ПТУ. Примітно, що з непідробним інтересом віночки плели й присутні хлопчики та чоловіки.

Тим часом на сцені, розташованій на головному пляжі, повним ходом тривала репетиція конкурсу краси «Купальська царівна», результати якого підбиватимуть пізно ввечері.

Загалом святкова атмосфера була в гідропарку не просто відчутною, а й помітною. Прикрашена фотозона, локації для відпочинку, свято вареника й виступи творчих колективів – кожен міг знайти як розважитись.

Нагадаємо, прийшовши до гідропарку після 18:00, ще можна вистигнути на згаданий конкурс краси «Купальська царівна»,  театралізовану виставу «Пливи, віночку, за водою», а також на виступ гурту «ROCK-H».

Детальніше із програмою святкування можна ознайомитись тут.

Тож, пропри те, що церква такого містичного гуляння не визначає, для житомирян Івана Купала із року в рік залишається одним із улюблених масових свят.

Детальніше про саме святкування Івана Купала дивіться згодом у сюжеті.

Як повідомляв Житомир.info,торік на Івана Купала у Житомирі був дощ. Попри те, що злива таки зіпсувала святкування, житомиряни все ж розвели багаття і стрибали через вогонь.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі