Політика

Житомирського нардепа Борислава Розенблата виключили з фракції БПП (доповнено)

10 July 2017, 21:55

Депутата Верховної Ради Борислава Розенблата виключили зі складу фракції «Блок Петра Порошенка». Про це він повідомив після закінчення засідання фракції – інформує сайт ВВС.

Він зазначив, що цей крок ухвалили на час розслідування.

«І коли я відстою своє ім'я, я буду просити Вашого дозволу повернутись до фракції», - сказав пан Розенблат перед голосуванням фракції.

Цю ж інформацію підтвердив заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко.

Крім того, БПП також проголосувала за позбавлення депутатської недоторканності та притягнення до відповідальності усіх шести народних депутатів, на яких були подання ГПУ.

Водночас прес-служба БПП повідомляє, що Розенблата виключили з фракції за його особистим проханням.

«Фракція Партії «Блок Петра Порошенка» переважною більшістю голосів прийняла рішення виключити Борислава Розенблата з членів фракції за його ж проханням. Фракція також прийняла рішення надати згоду про зняття з Розенблата депутатської недоторканності та притягнення депутата до відповідальності. Борислав Розенблат особисто звернувся до фракції з проханням проголосувати за зняття з нього депутатської недоторканності», - йдеться у повідомленні.

На підтвердження прес-служба наводить слова нардепа.

«Я прошу дати мені можливість захистити себе в суді. Я готовий відповідати за свої всі вчинки. У сесійній залі, під час розгляду мого питання, я здам усі свої закордонні паспорти. Жодного паспорту іншої країни у мене немає. Щоб не було плям на Блоку, я вийду з фракції на час проведення слідства і суду. І коли я відстою своє ім’я, я буду просити Вашого дозволу повернутись до фракції», – сказав Борислав Розенблат перед голосуванням фракції.

Фракція також проголосувала за позбавлення депутатської недоторканності та притягнення до відповідальності усіх шести народних депутатів, на яких були подання Генеральної прокуратури.

Нагадаємо, 7 липня регламентний комітет Верховної Ради підтримав зняття недоторканності та притягнення до відповідальності народного депутата від Житомира Борислава Розенблата. Питання про зняття недоторканості з нардепів за поданням Генпрокуратури Верховна Рада буде розглядати 13 липня.

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 19 червня в Інтернеті почала поширюватися інформація про те, що в Києві на хабарі затримали охоронця народного депутата від Житомира Борислава Розенблата, сам нардеп назвав це затримання спланованою провокацією. 20 червня нардеп повідомив, що НАБУ проводить обшуки у його помічників, у документах фігурує законопроект щодо легалізації видобутку бурштину. 20 червня відбувся спільний брифінг керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького та директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника. 20 червня детективи НАБУ та прокурори САП повідомили про підозру шести особам, причетним до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні, серед яких – два охоронця народного депутата Борислава Розенблата. 

Генеральний прокурор Юрій Луценко ввечері 21 червня вніс подання до Верховної Ради на надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Борислава Розенблата, який входить до фракції Блоку Петра Порошенка та був обраний по мажоритарному округ №62 (м.Житомир). За інформацією ЗМІ, ГПУ зібрала 31 доказ про корупцію Розенблата, йому загрожує до 12 років тюрми і конфіскація майна. 23 червня у Житомирі генпрокурор Юрій Луценко заявив, що провина нардепа від БПП  Борислава Розенблата, якого звинувачують в отриманні хабара, доведена матеріалами справи. 26 червня народний депутат заявив, планує притягнути до кримінальної відповідальності за провокацію хабара голову НАБУ Артема Ситника, голову САП Назара Холодницького та спецагента Катерину.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі