Політика

Комітет ВР дозволив притягнути до кримінальної відповідальності та арештувати житомирського нардепа Розенблата

7 July 2017, 13:49

Комітет Верховної Ради дозволив притягнути до відповідальності та арештувати житомирського нардепа Борислава Розенблата.

Таке рішення було прийняте на засіданні регламентного комітету 7 липня.

За надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від БПП, який був обраний по мажоритарному округу в Житомирі, проголосували одноголосно.

 «Комітет вважає, що згадане подання є законним, вмотивованим, а також достатнім і обґрунтованим», - зачитав головуючий.

Комітет також надав згоду на затримання народного депутата Борислава Розенблата: «за» проголосували 5 нардепів, 3 утримались – рішення прийняте.

Такими ж були результати голосування за подання генпрокурора щодо обрання стосовно народного депутата Борислава Розенблата запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, арешту.: 5 «за», 3 утримались.

«Комітет вважає, що таке подання є законним, вмотивованим, достатнім і обґрунтованим. Комітет надсилає згаданий висновок до голови Верховної Ради разом із поданням», - оголосив керівник комітету, нардеп Павло Пинзеник.

Троє членів комітету, в тому числі - головуючий та нардеп від Житомирської області Володимир Арешонков, утримались

Перед перервою, яка була оголошена до голосування, народний депутат наполягав, що ця справа – помста «бурштинової мафії».

«Ще раз хочу наголосити – я не отримав жодної винагороди, я не отримував жодних грошей за свою діяльність. Я займався завжди справами державними... Я готовий довести свою правоту в суді, тому що для мене честі і гідність людини – найдорожче. Я вважаю, що для цієї країни я зробив все, що можливо, для того, щоб вона дійсно процвітала. Коли я поставив питання дуже серйозно про легалізацію бурштину, де дуже багато моїх колег стали співавторами (законопроекту) і коли ми його провалили 7 лютого (2017 року), я сказав, що це державна зрада, тому що ми знову не дали можливості людям легалізувати цей бурштин. Сьогодні питання до всього суспільства – хто після мене захоче займатися питанням легалізації бурштину? Ніхто. Ось відповідь вам на всі ваші питання. Я вважаю, що сьогодні перемогла знову «мафія». І знову завтра ми будемо бачити затримання тих чи інших правоохоронців, будемо бачити ці нелегальні потоки бурштину. І знову будете згадувати, а чому ви все ж таки не прийняли закон про бурштин», - сказав Борислав Розенблат.

Нагадаємо, засідання парламентської комісії почалося о 10.00, керівник САП Назар Холодницький напередодні обіцяв показати «годинне кіно», яке підтверджує хабарництво нардепа від БПП. Після перегляду оперативного відео генпрокурор Юрій Луценко порадив нардепу-мажоритарнику Бориславу Розенблату добровільно скласти депутатські повноваження. Народний депутат назвав продемонстроване правоохоронцями оперативне відео «художнім фільмом»

Як повідомляв Житомир.info,  ввечері 19 червня в Інтернеті почала поширюватися інформація про те, що в Києві на хабарі затримали охоронця народного депутата від Житомира Борислава Розенблата, сам нардеп назвав це затримання спланованою провокацією. 20 червня нардеп повідомив, що НАБУ проводить обшуки у його помічників, у документах фігурує законопроект щодо легалізації видобутку бурштину. 20 червня відбувся спільний брифінг керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького та директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника. 20 червня детективи НАБУ та прокурори САП повідомили про підозру шести особам, причетним до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні, серед яких – два охоронця народного депутата Борислава Розенблата. 

Генеральний прокурор Юрій Луценко ввечері 21 червня вніс подання до Верховної Ради на надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Борислава Розенблата, який входить до фракції Блоку Петра Порошенка та був обраний по мажоритарному округ №62 (м.Житомир). За інформацією ЗМІ, ГПУ зібрала 31 доказ про корупцію Розенблата, йому загрожує до 12 років тюрми і конфіскація майна. 23 червня у Житомирі генпрокурор Юрій Луценко заявив, що провина нардепа від БПП  Борислава Розенблата, якого звинувачують в отриманні хабара, доведена матеріалами справи. 26 червня народний депутат заявив, планує притягнути до кримінальної відповідальності за провокацію хабара голову НАБУ Артема Ситника, голову САП Назара Холодницького .та спецагента Катерину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі